maanantai 17. marraskuuta 2014

Suklaamukikakut mikrossa!

Kun näin Facebookissa nämä suklaakakut, se oli menoa heti ja tiesin, että näitä on kokeiltava. Eräänä iltapäivänä lasten kanssa nautittiin pienet jälkkärit. Ohje on siis superlahjakkaan Kinuskissan, ohje täällä. Helppoja, herkullisia mukikakkuja kannattaa kokeilla!



2-3 kappaletta

Taikina
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g voita tai margariinia
1 dl tummaa siirappia
1 muna
½ dl kermaa tai maitoa (tai vastaavaa kaura/soijatuotetta)

Kypsennys
630 W, 2 min 30 s

Tarjoiluun
tomusokeria
vaniljajäätelöä


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon siirappi ja sitten hyvin sekoittaen muna. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Sekoita taikinaan lopuksi kerma/maito.

Kaada taikina kahteen mukiin, tilavuus noin 3 dl (tai kolmeen vähän pienempään).

Kypsennä kakut yksitellen mikrossa n. 630 W 2 min 30 s.


-----------------------------------------------------------


Mikroaaltouunimme teho on 600 W ja mukikakuista tuli jopa 'liian' kypsiä n. 2 minutissa. Olisin halunnut taikinan jäävän hieman 'raa'aksi', mutta oikein maistuvia olivat noinkin. :) Kuten alkuperäisessä ohjeessa sanotaan, taikina kohoaa helposti yli, niin meilläkin kolmas kupillinen kuohui kuin tulivuori, mutta onneksi mikrolautasen voi pistää tiskikoneeseen. Joten suuremmilta katastrofeilta vältyttiin. ;)







Ihana herkku teen tai kahvin kera!



2 kommenttia:

  1. Me ollaan käytetty mukeja suklaakohokkaiden valmistukseen, koska emme omista oikeaoppisia "kohokasvuokia". Niistä tulee aika samannäköisiä.

    VastaaPoista