2-3 kappaletta
Taikina
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g voita tai margariinia
1 dl tummaa siirappia
1 muna
½ dl kermaa tai maitoa (tai vastaavaa kaura/soijatuotetta)
Kypsennys
630 W, 2 min 30 s
Tarjoiluun
tomusokeria
vaniljajäätelöä
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon siirappi ja sitten hyvin sekoittaen muna. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Sekoita taikinaan lopuksi kerma/maito.
Kaada taikina kahteen mukiin, tilavuus noin 3 dl (tai kolmeen vähän pienempään).
Kypsennä kakut yksitellen mikrossa n. 630 W 2 min 30 s.
-----------------------------------------------------------
Mikroaaltouunimme teho on 600 W ja mukikakuista tuli jopa 'liian' kypsiä n. 2 minutissa. Olisin halunnut taikinan jäävän hieman 'raa'aksi', mutta oikein maistuvia olivat noinkin. :) Kuten alkuperäisessä ohjeessa sanotaan, taikina kohoaa helposti yli, niin meilläkin kolmas kupillinen kuohui kuin tulivuori, mutta onneksi mikrolautasen voi pistää tiskikoneeseen. Joten suuremmilta katastrofeilta vältyttiin. ;)
Ihana herkku teen tai kahvin kera!
Me ollaan käytetty mukeja suklaakohokkaiden valmistukseen, koska emme omista oikeaoppisia "kohokasvuokia". Niistä tulee aika samannäköisiä.
VastaaPoistaMmmmm, kohokas, suklaakohokas...mmmm.
VastaaPoista