tiistai 4. marraskuuta 2014

Kynttilätunnelmaa

Käväisin tänään paikallisessa "halpamarketissa". Mainostivat todella kivoja led-valokoristeita sisätiloihin. Valitsimme mainoslehdestä kauneimman ja tänään kävin sitten omani ostamassa. Harmi, että en kurkannut pahvilaatikon sisään sillä ostamani versio on aika kehnolaatuinen. Laatikon kuvassa näyttää aivan erilaiselta (tietenkin) eikä teipeistä kyhätyt 'puunoksat' miellytä silmää. Olen ostanut aiemminkin ko. paikasta jotain joulukoristetta, mutta nyt tuli hutiostos. Yleensä heittelen kassakuitit sen saman tien kaupan roskakoriin, mutta nyt onneksi on visusti tallessa. Miten voikaan harmittaa tuollainen pikku asia näin paljon? Ehkä jo mielessäni olin ajatellut valolle sopivan paikan ja kuinka tuijottelisin sitä iltaisin sohvannurkasta...nyt pitää tuijotella oikeaa tulta kynttilöistä ennen kuin saan vastaavanlaisen muualta hankittua. :)

Nykyään pihavaloja eikä kynttelikköjä kutsuta jouluvaloiksi ja se on mielestäni ihan oikein! Tuovat piristystä keskellä pimeintä syksyä ja talvea, antavat tunnelmaa ja toki ovat eläviä kynttilöitä turvallisempia. Joku viisas kutsuu 'jouluvaloja' kaamosvaloiksi, ja paljon parempi nimi!

Päiväkodista kantautui kotiin näin sympaattinen kärpässienituikkukippo. Keittiössämme on ns. tehostevärinä kirkkaanpunainen ja tämähän passaa sinne vaikka vuoden ympäri. Taas on ollut kierrätys kunniassa ja (hillo)purkista saatu aikaan kiva käyttöesine.
p.s. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta Suomessa punainen kärpässieni ei näy (joulu)koristeena samalla tavoin kun esim. täällä Saksassa jossa sieni yhdistetään hyvän onnen tuomiseen. Punaisia sieniä löytyy niin korteista kuin kuusenkoristeista. 

2 kommenttia:

  1. Hieno tuikkukippo! :) Jossain kaupassa vasta näin lasisia kärpässienikuusenkoristeita, mutta en muista että Suomessa kovin paljon käytettäisiin kärpässieni-kuosia joulukoristeissa. Punainen sieni on mun mielestä kyllä oikein jouluinen. :)

    VastaaPoista
  2. Olen myos itse 'oppinut' pitämään kärpässientä juurikin joulukoristeena (noh, miksei vuoden ympäri pidettävänä koristeena...), ehkä sitä on saanut täällä yliannostuksen. ;) Myrkyllisyydestä huolimatta koristeena on hyvinkin sievä, ehkä se on ne pilkut....

    VastaaPoista