tiistai 22. syyskuuta 2015

Kahden aineksen kakku

Nyt tuli tämäkin kokeiltua! Niin monista blogeista ja muualta lukenut ja nyt oli aika tarttua toimeen. Olin ostanut aiemmin luomupähkinäsuklaalevitteen DM:stä ja koska kananmuniakin oli riittävä määrä (eli 5 kpl) päätin tarttua toimeen! Koska reseptissä mainittiin (huomasin vasta jälkikäteen), että kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä päätin siltä istumalta kutsua naisia luokseni seuraavaksi päiväksi aamupäiväkahveille. Kolme ystävätärtä tulivat nauttimaan kanssani 'Nutellakakkua'. Olihan se täyttävä herkku, mutta oikeasti todella maukasta. En olisi voinut uskoa! Koostumus oli mutakakun ja vanukkaan välimuotoa...tai jotain sinnepäin. ;)

Mutta hyvin helppoa ja maistuvaa esimerksiksi mascarponevaahdon kanssa, kuten me kakkua nautimme. njamnjam






Mascarponevaahdossa on siis nimensä mukaisesti mascarponea, 
kermavaahtoa, vaniljarouhetta sekä tomusokeria.







Yksi vieraistani toi erittäin maistuvia skonsseja, olen niitä muutaman kerran syönyt, herkullisiksi todennut, mutta en ole koskaan itse valmistanut. Aion pyytää reseptin häneltä ja jakaa sen täällä blogin puolella. Pääsen sitten itsekin skonssienleipomis-puuhiin, vaikka viikonloppuna!





Ohje on HS-sivuilta, klik!



5 kananmunaa
1 tlk nutellaa (350 g)
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttiseen irtopohjavuokaan. Voit öljytä kevyesti pohjan ja reunat vaikkapa rypsiöljyllä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita nutella keltuaisten joukkoon. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto neljässä erässä nutella-keltuaisseokseen. Kääntele huolellisesti tasaiseksi jokaisen lisäyksen jälkeen, mutta älä sekoita, jotta taikina pysyy kuohkeana ja ilmavana. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja laita sitten tekeytymään jääkaappiin yön yli.




Ja suklaakeksejä koristeeksi sekä hieman keksimurskaa...
Helppoa koristelua, mutta näyttää varsin kivalta. :)


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen ja tosiaan vähällä raaka-aineella pärjää....Ja mitä.....mun on taas pistettävä tuo tuohon kokeiltava kasaan =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah 😀 minustakin tuntuu, että 'pakkokokeillahetinyt' -reseptejä on aika läjä! Ja varsinkin tuota herkkupuolta....😉 Mutta suosittelen kokeilemaan....ja voisi oikeastaan antaa vieraiden itse arvata raaka-aineet...(???)

      Poista