-

-

torstai 17. syyskuuta 2015

Koulureppuko?

Pian 'opiskellaan'!

Näinä päivinä alkavat syksyiset harratukset ja sitä myötä myös kielten opiskelut. Olen ilmoittautunut jo keväällä useamman kuukauden kestävälle kurssille. Olen käynyt kansalaisopiston (VHS) saksan kursseilla, mutta en kuitenkaan koe osaavani saksaa tarpeeksi hyvin. Ja en toki osaakaan, on monia tilanteita, että menee kieli solmuun ja änkytän jotain epämääräistä vastaukseksi. Kotona lasten ja miehen kanssa puhun tietenkin vain suomea ja joidenkin paikallisten ystävien kanssa englantia. 

Nyt tämän talven ja kevään aikana asiaan tulee selvä muutos ja tämä mamma oppii saksan kunnolla! :D Ainakin on kova tarkoitus...En kyllä häpeä käyttää sitä kielitaitoani joka minulle on kertynyt, käytän sitä tilanteessa kuin tilanteessa, mutta virheetön (??? onko sellaista) kielioppi olisi mukavaa sekä tietysti paljon laajempi sanavarasto. Toki nämä em. asiat vahvistuvat päivä päivältä, kun kieltä käyttää tai vaikka kuuntelee paikallisia, lukee lehtiä sekä kuuntelee radiota. 

Kun aiemmin vannotin itselleni käyttäväni kieltä vaikka kuinka epämääräinen sanajärjestys tai oikean sanan puuttuminen nolottaisi, olen huomannut rohkeuteni selkeästi kasvaneen sekä kielitaidon ottaneen aimo harppauksen eteenpäin! Voinhan aina ajatella (ja samalla saada itselleni paremman mielen, heh), etteivät nämä paikalliset tule puhumaan koskaan yhtä hyvää suomea kuin minä! Vaikka kuinka kävisivät kielikurssilla. ;) Se mihin itse pystyy ja kykenee on juuri parasta.Hmmmm....kuvat liittyvät tekstiin sillä tavoin, että olen kahden vaiheilla otanko tämän itselleni 'koululaukuksi' jossa roudailen mappia ja muistiinpanovälineitä. Vai olisiko sittenkin parempi vihreä Kiplingin -reppu jonka olen saanut lahjaksi melkein 15-vuotta sitten isoäidiltäni. :)


Huomenta vaan.2 kommenttia: