-

-

tiistai 11. kesäkuuta 2019

Opettajille lahjat

Koulu on loppumassa, Grundschulesta siirrytään muuhun kouluun, opettajat ja ympäristö vaihtuvat. Kaikkea jännää ja uutta on tapahtumassa. Ekasta luokasta lähtien neljänteen luokkaan asti samassa koulussa ja monien samojen opettajien kanssa. Joka päivä aamusta iltapäivään laskemista ja lukemaan oppimista tai vaikka läksyjä 'iltiskerhossa' ja muita aktiviteetteja mm. kuoroa, sählyä ja shakkia. Onhan sitä lapset kokeneet kaikenlaista näiden vuosien aikana. Nyt mielestäni on syytä hieman kiittää opettajia ja muuta henkilökuntaa menneistä vuosista.

Joinakin vuosina luokka on antanut yhteisen lahjan opettajalle. Yhteinen lahja on ollut mm. iso kukka-asetelma jouluvärein ja koristein. Mutta koska alussa en ollut kaikista tavoista vielä niin kärryillä niin ekan luokan syyslukukauden loputtua lapset veivät pienet (joulu)lahjat opettajilleen. Ostimme kirjakaupasta sievät pienet päiväkirjat/muistikirjat. Pieni, edullinen muistaminen.

Tänä vuonna pojan opettaja tulee samaan todella kivan lahjan. Lahjaideoinnista on vastannut kokonaan yhden oppilaan isä ja Whatsapp-viestit ovat singoilleet kevään ja kesän mittaan puolin ja toisin. Nyt lahja on mielestäni jo tilattu ja nyt vaan pitää muistaa maksaa se meidän oma osuus. (Eivät ole vielä pyytäneet rahoja, mutta ei se tule olemaan kuin muutaman euron per oppilas.) Tämä opettaja on muuten siirtymässä samalla uuteen kouluunkin, joten kesäloman alku tulee olemaan hyvin erityinen tänä vuonna.

Tyttären opettajalle ei ole suunniteltu mitään yhteislahjaa. En tiedä sitten, että tullaanko vielä jotain suunnitelmia tekemään vai sitten viimeisellä viikolla sovittaan jotain pientä muistamista. Jos ei ala kuulumaan mitään järjestelyistä niin tytär voi viedä sellaisen kivan, pienen muistikirjan vaikka tällekin opettajalle. Tämä on eri opettaja kuin se joka ykkösluokalla sai neidiltä joululoman alkaessa sen lahjan. Eli tämä miesopettaja on opettanut meidän tyttöä 2-4 -luokkaan. Hyvin mukava nuori opettaja. Ja hän tulee jatkamaan tässä koulussa, sen tiedän.

Mutta jos pojan opettaja tulee samaan kivan yhteislahjan ja tyttären opettaja vaikka sitten sen muistikirjan niin mitä sitten muuta? Olin pohtinut jo pitkään, että viimeisellä kouluviikolla vien lasten kanssa yhdessä jotain koululle. Vaikka varhain aamulla, että voimme viedä yhdessä. Kun olimme saamassa Suomivieraita keksin, että he voisivat tuoda hieman suomalaista suklaata tullessaan. Dumlea saisin Ikeasta, Mariannea ja Fazermintiä lähikaupasta, mutta he sitten voisivat tuoda tullessaan jotain muuta. Ja niin sieltä tulikin Fasun suklaata.

DM:stä hankin puna-valkoiset, pahviset kakkuvuoat ja 1 iso Ikean vuoka oli vielä kaapissa (jäänyt toissajoululta varmaan...). Täytin vuoat suklailla ja kotoa löysin pakkauksiin sopivaa narua ympärille. Kortit joiden päällä lukee "Alles Gute" (= all the best, kaikkea hyvää) olivat Lidlistä. Olin ostanut edulliset kortit jo keväällä, kun eivät maksaneet juuri mitään ja ajattelin niiden sopivan vähän sinne sun tänne, jos juhlia olisi kesän mittaan tiedossa. Eli pakkaus- ja korttitilanne olivat hyvällä mallilla. ;)

Näistä suklaista tämä iso päätyy kansliaan koulun sihteerin tykö ja nämä kolme viedään opettajanhuoneen isolle ruokapöydälle. Korttiin lasten nimet ja, jos löytäisin jonkun kivan runon tmv.


Nämä pakkaukset on askarreltu jo valmiiksi vaikka 
vielä pitää hetki kärvistellä koulun penkeillä. ;)

Tykkään tehdä usein asiat sillä samalla istumalla 
valmiiksi tai muuten unohdan koko jutun ja sitten 
harmittaa. Siksi synttärilahjatkin tulee ostettua 
usein muutamaa viikkoa aiemmin, jos sopiva tulee 
jo vastaan. Uskon, että ennen koulun loppumista 
on kaikkea mahdollista mitä pitää kuitenkin muistaa...

Ehkä suklaat eivät jää pyörimään kauaksi 
aikaa opettajanhuoneeseen...2 kommenttia:

  1. Paras idea ikinä. Opet iloitsevat. Opet ja sihteerit ovat persoja makealle ja iloitsevat, jos jollakin on Spendenhose päällä (synonyymi avokätiselle lahjoittajalle.)"Kleine Geschenke erhalten die Freundschaft" ja "Zucker ist Nervennahrung" , tapasivat vanhat sanoa.Kyllä tekee hyvää, kun välitunnilla saa sokuria hampaisiinsa ja kahvia kitaansa, ja pääsee höyryjä ulos päästämään.Koulutyössä täytyy kaikkien kestää paljon frustraatioita. Mutta yhteisestä sopimuksesta ne "höyryt" jätetään opettajainhuoneeseen. Juu, sokeri ei ole täällä myrkkyä ja huumetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kun lapset lopettivat päiväkotitaipaleensa veimme pienet muistamiset päiväkodille ja nyt, kun Grundschule on päättymässä niin ajattelimme suomalaisen suklaan olevan oiva muistaminen. Opettajia on ainakin aika paljon, että luulisi, että suklaat eivät kerkiä kauan 'homehtumaan' opettajanhuoneen pöydillä. ;) Monet opettajat ovat tuoneet omana syntymäpäivänään lapsille pienet karkit, niin ehkä nämä suklaatkin otetaan ilolla vastaan. :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

      Poista