Ihanan kuuloinen ja terveellinen resepti tuli vastaan lehden sivuilla (heh, en edes muista missä lehdessä tämä oli, suomalainen naistenlehti kuitenkin! :D) ja sitä oli kokeiltava heti välittömästi. Ja tosiaan kannatti, ruoka oli oikein hyvää, täyttävää (pienikin annos taltutti ison nälän) ja curry oli myös sopivan mausteista. Ruoasta riitti hyvin muutamalle päivälle. Ja parani vain entisestään uudelleen mikrossa lämmitettynä. :)
Tämä resepti oli muuten Urtekram-tuotteiden mainos. Mutta netistä en kyllä löytänyt heidän sivuiltaan tätä samaa reseptiä. Onneksi sain teillekin jaettua tämän mainion reseptin (en kaikkia raaka-aineita yms. muistanut ulkoa). Googlen näppärällä avulla löysin saman reseptin At Maria's -blogista. :) Hyvä niin, koska tämä kannattaa ehdottomasti jakaa.
4 valkosipulin kynttä
25 g tuoretta inkivääriä (käytin jauhetta)
2 rkl juustokuminaa
1 rkl jauhettua korianteria (en laittanut)
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
3 rkl kookosöljyä (käytin rapsiöljyä)
1 sipuli silputtuna
300 g kukkakaalia paloina
2 omenaa kuutioituna
400 g tomaattimurskaa
3 dl punaisia linssejä
5-6 dl vettä
400 ml kookoskermaa
100 g tuoretta pinaattia (mulla pakaste)
1 limen mehu
suolaa
jugurttia (vegaani/tavallinen)
cashewpähkinöitä
keitettyä riisiä
Jauha morttelissa valkosipulinkynnet, inkivääri, mausteet sekä kookosöljy tahnaksi. Paista sipulia ja maustetahnaa noin viisi minuuttia pannulla ja
lisää sitten joukkoon kukkakaali, omena tomaattimurska, linssit ja vesi.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 45 minuuttia.
Lisää joukkoon kookoskerma sekä (sulanut) (pakaste)pinaatti. Anna hautua n. 15 minuuttia ilman kantta.
Mausta suolalla ja limen mehulla.
Tarjoa curry cashewpähkinöiden, jogurtin ja riisin kera.
Maukasta maanantaita!
Naminami! Kiitos reseptistä ja ihan takuulla kokeilen tuota! Herkullista juhannuksen odottelua ja itse Jussia!
VastaaPoistaTuli itsellekin ihan nälkä, kun mietin taas tätä reseptiä. :D Herkullista juhannusta sinnekin :)
Poista