tiistai 23. heinäkuuta 2019

Matkustusvinkkejä lasten kanssa

Nyt taas, kun olemme matkustaneet Saksasta Suomeen, tuli mieleeni eräs postausidea. Kun matkustaa lasten kanssa niin on aina hyvä jakaa jotain niksipirkkavinkkejä. Meidän ipanat olivat pieniä taaperoita, kun muutimme Saksaan ja ensi kertaa lensivät 2-vuotta vanhoina. Saksassa ja Keski-Euroopassa olemme ajelleet/matkustelleet jonkun verran ja olemme käyneet lasten kanssa niin Madridissa kuin Kreetalla. Pariisin Disneylandissa olemme jonotelleet tunti tolkulla laitteisiin :D ja Luxemburgissa olemme työnnelleet lapsia matkarattaissa ylös ja alas (puuskuttaen...).


  • Jos tiedän, että majapaikassamme löytyy pesukone, en pakkaa ihan hirmuisesti vaatteita. Pesukonetabletteja voi pakata pikkurasiaan tai pulveria. Käsisaippua käy pikkutahroihin.
  • Vain yhteen sopivia värejä! Toki, jos pukeutuu fiiliksen mukaan (kuten me) niin silloin ei varsinkaan tule stressiä. Mutta muuten kannattaa ottaa vain yhteen sopivia vaatekappaleita. 
  • Jos joudun ottamaan juhlavaatteet lapsille niin yritän pakata ne siististi valmiiksi silitettyinä. Joku trikoomekko tmv ei kyllä kamalasti rypisty. Kun juhlamenot ovat ohitse niin se röyhelömekko voi olla päällä loppuloman ihan tuhannessa rypyssä ja vaikka joka päivä. :D
  • Lasten ollessa pieniä pakkasin mukaan unisex-vaatteita ja asusteita. Nalle Puh-teeppari kävi molemmille tai vaikka tavisfarmarit. Nyt 10-vuotiailla ne omat vaatteet eikä enää lainata toiselta kuin hätätapauksessa. Pienet taaperot eivät ymmärrä, että se pusero oli edellisenä päivänä sisaren yllä. ;)
  • Molemmilla on omat matkareput (Samsonite). Sinne pakataan kaikki ne lelut ja kirjat jotka halutaan mukaan. Eikä yhtään enempää. Ja toinen voi pakata mukaan vaikka värikynät ja toinen pelikortit. Ei tuplana kaikkea!
  • Nyt isompana repun oltava myös sen painoinen, että lapsi varmasti jaksaa sen itse kantaa. 
  • Kannattaa muistuttaa lapsia mitä SAA pakata lentokonematkalle carry-on laukkuun. Meidän neidillä oli kerran 2 sakset... Lapset kyllä ymmärtävät, kun vaan ohjeistaa.
  • Oma lempparijuomapullo messiin jonka voi täyttää sitten turvatarkastukseen jälkeen. 
  • Ja eväsrasiaan vaikka rusinoita, rypäleitä, myslipatukka ja vähän lempparikarkkia. (Toki koneessakin tulee ostettua jotain pientä snäckiä. Lapsista hauskaa syödä minikokoisesta (ja suurihintaisesta :D!) sipsipussista. Laivamatkoille ostamme vesipulloja ja pillimehuja hyttiin.
  • Nälkäinen lapsi (& aikuinen!!) on kiukkuinen matkaseuralainen.
  • Pakkaan myös mukaan sellaisia vaatteita jotka ovat pian menossa pieneksi. Jätän ne vikana lomapäivänä (Suomessa) vaatekeräyslaatikkoon. Matkalaukku kevenee! Samoin puhkiluetut Aku Ankka - sarjikset on näppärä ottaa mukaan. Kevyet lehdet menevät pieneen tilaan ja päätyvät loman lopuksi paperinkeräykseen.
  • Ennen reissua valitaan Netflixistä koko perheen leffa joka ladataan valmiiksi ja katsotaan sitten tabletilta. Mutta NF tai tabletti ei ole koko aika käsillä. Uno-korttien parissa viihtyy koko perhe niin lentokentällä, hytissä kuin vaikka junassakin. :)

Nyt ei tullut muuta mieleen. Ja voi olla, että unohdin jotain tuikitärkeää. Mutta laitetaan nyt nämä ja kommenteissa saa ja PITÄÄ laittaa lisää vinkkejä! (Vaikka en pystykään nyt vastaamaan.)

Tiistaiterkut! :) 

4 kommenttia:

  1. Hyvän listan olet tehnyt. Joskus tein myös omaan blogiin listaa täällä https://madeinkoti.blogspot.com/search?q=matkalle+mukaan+lista
    Näitä tarvii ja aina jää kuitenkin joku pois muasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja pitääpä lukea myös sinun listasi :) Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  2. Pelikortit ja uuno-kortit ovat just hyviä matkoille. Vievät vähän tilaa ja ovat sopivaa ajanvietettä juurikin kulkupelejä odotellessa. Ite pelaaminenkaan ei vie paljoa tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että ei siihen isoa tilaa tarvita ja aina löytyy eri ikäisille sopivia pelejä mitä pelailla. Hauskanpitoa yhdessä eikä aina niitä laitteita... :)

      Poista