tiistai 2. heinäkuuta 2019

Tomaatti - oliivi - punasipulifocaccia

Focaccia on helppo tehdä ja maistuu monelle. Päälle voi ripotella melkein mitä vain, sipulit ja valkosipulit voi jättää pois, jos eivät maistu kaikille syöjille. Juuri uunista tulleena, hieman lämpimänä on ihana herkku vaikkapa grilliruoan kaverina, kuten tälläkin kertaa.

Ja tässä tämä resepti, joka on ennenkin ollut blogissa:


(pellillinen)

3½ dl kädenlämpöistä vettä
25g tuoretta hiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja


Ripottele kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää oliiviöljy,
hunaja ja suola.
Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaksi. 
Taikinan pitää olla joustavaa, mutta tahmeaa.
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Voitele leivinpaperi oliiviöljyllä.
Kumoa kohonnut taikina pellille leivinpaperin päälle, 
levitä tasaisesti jauhoitetuin sormin. 
Anna kohota vielä 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhoitetulla sormella. 
Voitele koko leipä haluamallasi oliiviöljysekoituksella 
(esim yrttejä tai valkosipulia seassa) sekä lisää haluamasi 
täytteet (tomaatti, sipulit, oliivit, yrtit...).
Paista keskitasolla n. vartti, kunnes leipä on saanut väriä.
Voitele leipä lopuksi halutessasi vielä oliiviöljyllä.






Seassa oli pari punaista kirsikkatomaattia, mutta nuo keltaiset ovat jotenkin 
söpömpiä tuolla leivän uumenissa piilossa. :D








4 kommenttia:

  1. Onpas herkullista! En muista koskaan foccaciaa, kun jotain tuollaista herkkua tekee mieli vaikka juuri grillauksen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama minulla, ei aina muistu mieleen vaikka kuinka hyvää onkin. Nyt pitää kesällä muistaa useammin tehdä. :)

      Poista
  2. Nam miten herkullisen näköistä!
    Muutaman kerran olen tehnyt focacciaa ja aina se on yhtä hyvää.

    VastaaPoista