-

-

keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Laivalla reissuun!

Heippa sinne ruudun toisella puolen! 


Olemme matkustaneet nyt jo aika monta kertaa Finnlinesin laivoilla Suomeen, että ajattelin kirjoittaa aiheesta muutaman sanasen.

Meitä ei ole haitannut ajomatka Travemündeen. Kuitenkin meidän pitää ajaa sinne lentokentällekin, mutta sentään laivalla matkustaen meillä on oma auto mukanamme. Ja kun olemme lentäneet Suomeen lomalle olemme melkein aina kuitenkin ottaneet vuokra-auton. Mutta laivalla reissaten tulee se oma kulkuneuvo mukaan ja kaikki tavarat (tarpeelliset ja tarpeettomat) mahtuvat hyvin mukaan. Eli pisteet sille!

Jo terminaalista lähtien olemme kokeneet joka kerta, että asiakaspalvelu on hyvin ystävällistä ja auttavaista. Toki autossa varttuminen ei aina ole varsinaista herkkua, mutta tekemistä niin aikuisille kuin lapsillekin niin kyllä se siitä. (Minulla on sudoku-/ristikkolehti!) Laivaan sisään ajettaessa vain seurataan muita autoja ja autokansille ajaessa ei ole mitään paniikkia, kun sinua ohjataan selkeästi ja autosta poistumiseen annetaan riittävästi aikaa.

Nyt lähivuosina Finnlinesin varustamon laivoja on rempattu uuteen uskoon. Esim. meidän perheelle on uudistunut leikki-/pelitila ollut aivan ykkönen. Aiemmin leikkipaikka oli melko pieni. Ja erillinen nurkkaus konsolipelailua varten löytyi kahvilan läheisyydestä. Nyt on iso pallomeri johon voi liukua liukumäestä ja TV:ssä pyörii lasten leffoja jotka liimaavat lapsimatkustajat ääreensä. Ja löytyy muutakin viihdettä. Sulassa solussa niin pienet, hieman isommat, saksaa, suomea tai muita kieliä puhuvat lapset leikkivät keskenään. Leikkitilaa vastapäätä löytyy taxfree-kauppa josta ostamme joskus pieniä tuliaisia (=karkkia! :D Harvemmin, mutta joskus ostan kosmetiikkaa ja kerran olen ostanut kivan vaatteenkin) tai herkkuja (=karkkia :D) hyttiin, kun katselemme illalla televisiota.

Meillä on ollut myös erilaisia hyttejä ja kaikista paras meidän mielestämme ja meidän perheelle sopivin on hytit joissa kerrossänky (päivällä voi kääntää pois/sohvaksi) sekä parisänky. Jokainen nukkuu makoisat unet omissa pehmeissä sängyissään. Lasten ollessa pieniä ei tietenkään tullut edes mieleen laittaa heitä yksinään yläsänkyyn vaan nukkuivat alasängyissä meidän vieressämme. Sopu sijaa antaa ja olivathan lapset silloin toki paljon pienempiäkin. Hytit ovat olleet aina ihan puhtaita ja siistejä ja, jos on löytynyt jotain puutteita (meillä ei kerran WC toiminut) se on hoidettu heti.

Ruokailun laivalla voi maksaa jo varauksen yhteydessä. Niin me olemme aina tehneet. Samalla kertaa hyttikorttien ym. kanssa saat ruokalipukkeesi ja pöytänumeron. Sama pöytä on käytössäsi koko matkan ajan. Nyt samalla hyttikorttien kanssa lapset saivat lipukkeet joilla pystyi lunastamaan laivan infosta (7. kannelta) puuhapaketit. Ihan kiva yllätys!

Aiemmin oli tarjolla erikseen aamupala sekä lounas. Nykyisin on vain brunssi jossa aamuvirkut voivat käydä herkuttelemassa vaikka kahdesti. Aikaisin aamulla on tarjolla perinteisiä aamupalajuttuja, mutta keskipäivän tienoilla on laitettu tarjolle vaikka mitä ruokaisampiakin vaihtoehtoja. Toki monet juovat aamusumpit kahvilan puolella, eivätkä kaikki välitä isoista aamupaloista. Vaihtoehto siis löytyy kaikille, ei tarvitse olla koko päivää nälissään! Brunssilla syön iteni ähkyyn...

Superior-illalliseen kuuluu ison ruokavalikoiman lisäksi limut, olut, valko- sekä punaviini (hanoista), mutta itse otan vain colaa tai vichya. Olen kerran maistanut sitä hanavalkkua eikä ollut sitten yhtään mieleeni. Lapset kuorivat kilpaa katkarapuja ja syövät 3 lautasellista jälkiruokia. :D Mies maistaa kaikki kalaherkut. Itse maistan pikkusen kaikkea ja otan jälkiruoaksi juustoja ja teetä palan painikkeeksi. Melkein joka kerta ollut sama homma. :)

Saksaan päin matkustaessa toinen illallinen on ihan 'normaali dinner' ilman siihen kuuluvaa juomatarjoilua (siis vettä ja mehuja saa kyllä automaatista. Alkojuomat pitää ostaa erikseen.) Mutta silloin ei (toivon mukaan) alkoholia matkustajilla kulukaan koska melkein suoraan dinneriltä on saapuminen satamaan ja autoon hyppääminen. Ei tule kyllä syötyä itseään illallisella ähkyyn koska matka kotiin on vielä edessä.

Lopuksi voisin mainita yhden negatiivisen puolen. Sesonkiaikaan (kesä!) matkustaessa hinnat ovat omissa sfääreissään, eikä siis halvimmasta päästä. Pyrimme varaamaan liput ajoissa, että saamme mieleisemme hytin. Jos pystyisimme matkustamaan sesongin ulkopuolella (Saksassa on koulupakko, Schulpflicht, joten emme matkustele silloin kuin huvittaa...) maksaisimme matkastamme huomattavasti vähemmän.


Mutta elämä on valintoja ja jokainen tekee kuten parhaaksi näkee. :) Jos tulee jotain kysyttävää yritän vastata parhaani mukaan kommenttiboksin puolella. Ja onko teistä joku matkustanut Finnlinesin laivoilla Helsingistä Saksaan (tai Naantalista Ruotsiin)? :)


p.s. Ja seuraavaksi kirjoittelen Suomi-tuliaisista!

6 kommenttia:

 1. Kyllä vaan on matkustettu useasti Travesta Hkiin, viimeksi huhtikuussa:) ja Naantali-Kapellskär reittikin on tuttu. Harrastamme road trippejä autolla ja m-pyörällä. -Rida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulle on hyvinkin tuttu tämä laivareitti. :) Travemündestä voi kyllä jatkaa moneen kolkkaan Euroopassa. Ja joka kerta voi olla suuntana niin autoillen tai moottoripyöräillen joku uusi kolkka. :)

   Poista
 2. Mukavan kuuloisia palveluita tuolla lautalla. Tulee tosta lapsia tapittavasta videosta se mieleen, kun olimme akoinaan äitini, siskoni ja serkkuni kanssa palaamassa Kreikasta. Olimme Helsinki-vantaalla la-su välisenä aamuyöllä ja katsoimme ihan väsyneinä Teletappeja tv-stä, kun odotime konetta Ouluun. Ikää minulla 12v ja siskolla ja serkulla reilusti yli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kaikkea sitä tuleekin mieleen omasta lapsuudesta, jotain hauskoja muistoja. :) Telatapit taitaa olla aika koukuttava ohjelma. ;)

   Poista
 3. Kyllä on Helsinki-Travemuende linjalla matkustettu muutamia kertoja kesäaikana asuntoautolla. Laivat ovat siistejä ja rauhallisia. Hinta todellakin on kesäsesonkiaikaan huima. Nyt lähdemme "kesälomallemme" vasta syyskuun lopulla ja hinnat ovat jo edullisempia, joten todennäköisesti menemme Via Balticaa pitkin kohti etelää ja palaamme sitten Travemuendestä, ettei tarvitse samaa reittiä ajella mennen tullen. Hiukan pitkästyttävää on laivalla olo, mutta käsityö ja kirja mukaan, niin eiköhän se aika kulu.
  Samanlaisia kokemuksia näköjään on meillä noista laivoista.
  Oikein ihanaa alkavaa elokuuta sinne Saksaan ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa oikein kivalta matkasuunnitelmalta! Ja teillä onkin jo paljon kokemuksia Hki-Travemünde -reitiltä. :) Huomenna jo elokuun eka, heinäkuu taisi mennä hujauksessa! :D

   Poista