keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Laivalla reissuun!

Heippa sinne ruudun toisella puolen! 


Olemme matkustaneet nyt jo aika monta kertaa Finnlinesin laivoilla Suomeen ja ajattelin kirjoittaa aiheesta muutaman sanasen.

Meitä ei ole haitannut ajomatka Travemündeen. Meidän pitää kuitenkin ajaa sinne lentokentällekin, mutta sentään laivalla matkustaen, meillä on se oma auto mukanamme. Ja silloin kun olemme matkustaneet Suomeen lentäen, olemme melkein aina ottaneet vuokra-auton. Mutta laivalla reissaten se oma kulkuneuvo tulee mukaan ja kaikki tavarat (tarpeelliset ja tarpeettomat) mahtuvat hyvin mukaan. Eli pisteet sille!

Olemme joka kerta kokeneet, jo terminaalista lähtien, että asiakaspalvelu Finnlinesilla on hyvin ystävällistä sekä auttavaista. Toki, terminaalissa autossa varttuminen ei aina ole varsinaista herkkua, mutta kun ottaa tekemistä mukaan niin aikuisille kuin lapsillekin, niin kyllä se siitä! (Minulla on usein sudoku-/ristikkolehti mukana!) Laivaan sisään ajettaessa seurataan muita autoja ja autokansille ajaessa ei ole mitään paniikkia, kun sinua ohjataan selkeästi ja autosta poistumiseenkin annetaan riittävästi aikaa.

Nyt lähivuosina Finnlinesin varustamon laivoja on rempattu uuteen uskoon. Lapsiperheille uudistunut leikki-/pelitila on aivan ykkönen. Aiemmin leikkipaikka oli melko pieni ja kahvilan läheisyydestä löytyi pieni nurkkaus konsolipelailua varten. Mutta nyt löytyy iso pallomeri johon voi liukua suoraan liukumäestä ja TV:ssä pyörii lasten leffoja jotka liimaavat pienet matkustajat ääreensä. Ja muutakin viihdettä löytyy kyllä. Niin pienet, kuin vähän hieman isommatkin, (saksaa, suomea tai muita kieliä puhuvat) lapset leikkivät sulassa sovussa keskenään. 

Leikkitilaa vastapäätä löytyy taxfree-kauppa josta ostamme joskus pieniä tuliaisia (=karkkia! :D). Joskus olen ostanut kosmetiikkaa ja olen ostanut yhden kerran myös kivan vaatteenkin. Ja tetysti aina ostamme herkkuja hyttiin. Illalla, kun katselemme televisiota voi vähän herkutella.

Meillä on ollut erilaisia hyttejä ja kaikista paras meidän mielestämme ja meidän perheelle sopivin on hytit joista löytyy kerrossänky (päivällä voi kääntää sohvaksi) sekä parisänky. Jokainen nukkuu makoisat unet omissa pehmeissä sängyissään. Lasten ollessa pieniä ei tietenkään tullut edes mieleen laittaa heitä yksinään yläsänkyyn vaan nukkuivat alasängyissä meidän vieressämme. Sopu sijaa antaa ja olivathan lapset silloin toki paljon pienempiäkin. Hytit ovat olleet aina ihan puhtaita ja siistejä ja, jos on löytynyt jotain puutteita (meillä ei kerran WC toiminut) se on hoidettu heti.

Ruokailun voi maksaa jo varauksen yhteydessä. Niin me olemme aina tehneet. Samalla kertaa hyttikorttien ym. kanssa saat ruokalipukkeesi ja pöytänumeron. Ja sama pöytä on käytössäsi koko matkan ajan. Nyt samalla hyttikorttien kanssa lapset saivat lipukkeet joilla pystyi lunastamaan laivan infosta (7. kannelta) puuhapaketit. Ihan kiva yllätys!

Aiemmin oli tarjolla erikseen aamupala sekä lounas. Nykyisin on brunssi jossa aamuvirkut voivat käydä herkuttelemassa vaikkapa kahdesti. Aikaisin aamulla voi syödä perinteisiä aamupalajuttuja, mutta keskipäivän tienoilla laitetaan tarjolle erilaisia ruokaisampiakin vaihtoehtoja. Toki monet juovat aamusumpit kahvilan puolella, eivätkä kaikki välitä isoista aamupaloista. Vaihtoehto siis löytyy kaikille, ei tarvitse olla koko päivää nälissään! Brunssilla syön kyllä iteni ähkyyn...

Superior-illalliseen kuuluu ison ruokavalikoiman lisäksi limut, olut, valko- sekä punaviini (hanoista), mutta itse otan vain colaa tai vichya. Olen kerran maistanut sitä hanavalkkua eikä ollut sitten yhtään mieleeni. Lapset kuorivat kilpaa katkarapuja ja syövät 3 lautasellista jälkiruokia. :D Mies maistaa kaikki kalaherkut. Itse maistan pikkusen kaikkea ja otan jälkiruoaksi juustoja ja teetä palan painikkeeksi. Melkein joka kerta ollut sama homma. :)

Saksaan päin matkustaessa toinen illallinen on ihan 'normaali dinner' ilman siihen kuuluvaa juomatarjoilua (siis vettä ja mehuja saa kyllä automaatista. Alkojuomat pitää ostaa erikseen.) Mutta silloin ei (toivon mukaan) alkoholia matkustajilla kulukaan koska melkein suoraan dinneriltä on saapuminen satamaan ja autoon hyppääminen. Ei tule kyllä syötyä itseään illallisella ähkyyn koska matka kotiin on vielä edessä.

Lopuksi voisin mainita yhden negatiivisen puolen. Sesonkiaikaan (kesä!) matkustaessa hinnat ovat omissa sfääreissään, eikä siis halvimmasta päästä. Pyrimme varaamaan liput ajoissa, että saamme mieleisemme hytin. Jos pystyisimme matkustamaan sesongin ulkopuolella (Saksassa on koulupakko, Schulpflicht, joten emme matkustele silloin kuin huvittaa...) maksaisimme matkastamme huomattavasti vähemmän.


Mutta elämä on valintoja ja jokainen tekee kuten parhaaksi näkee. :) Jos tulee jotain kysyttävää yritän vastata parhaani mukaan kommenttiboksin puolella. Ja onko teistä joku matkustanut Finnlinesin laivoilla Helsingistä Saksaan (tai Naantalista Ruotsiin)? :)


p.s. Ja seuraavaksi kirjoittelen Suomi-tuliaisista!

6 kommenttia:

  1. Kyllä vaan on matkustettu useasti Travesta Hkiin, viimeksi huhtikuussa:) ja Naantali-Kapellskär reittikin on tuttu. Harrastamme road trippejä autolla ja m-pyörällä. -Rida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinulle on hyvinkin tuttu tämä laivareitti. :) Travemündestä voi kyllä jatkaa moneen kolkkaan Euroopassa. Ja joka kerta voi olla suuntana niin autoillen tai moottoripyöräillen joku uusi kolkka. :)

      Poista
  2. Mukavan kuuloisia palveluita tuolla lautalla. Tulee tosta lapsia tapittavasta videosta se mieleen, kun olimme akoinaan äitini, siskoni ja serkkuni kanssa palaamassa Kreikasta. Olimme Helsinki-vantaalla la-su välisenä aamuyöllä ja katsoimme ihan väsyneinä Teletappeja tv-stä, kun odotime konetta Ouluun. Ikää minulla 12v ja siskolla ja serkulla reilusti yli. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kaikkea sitä tuleekin mieleen omasta lapsuudesta, jotain hauskoja muistoja. :) Telatapit taitaa olla aika koukuttava ohjelma. ;)

      Poista
  3. Kyllä on Helsinki-Travemuende linjalla matkustettu muutamia kertoja kesäaikana asuntoautolla. Laivat ovat siistejä ja rauhallisia. Hinta todellakin on kesäsesonkiaikaan huima. Nyt lähdemme "kesälomallemme" vasta syyskuun lopulla ja hinnat ovat jo edullisempia, joten todennäköisesti menemme Via Balticaa pitkin kohti etelää ja palaamme sitten Travemuendestä, ettei tarvitse samaa reittiä ajella mennen tullen. Hiukan pitkästyttävää on laivalla olo, mutta käsityö ja kirja mukaan, niin eiköhän se aika kulu.
    Samanlaisia kokemuksia näköjään on meillä noista laivoista.
    Oikein ihanaa alkavaa elokuuta sinne Saksaan ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa oikein kivalta matkasuunnitelmalta! Ja teillä onkin jo paljon kokemuksia Hki-Travemünde -reitiltä. :) Huomenna jo elokuun eka, heinäkuu taisi mennä hujauksessa! :D

      Poista