torstai 1. elokuuta 2019

Suomesta ruokatuliaisia

Jokaisella varmasti paljon niitä omia herkkulemppareita joita roudailisi mukanaan maailman ääriin asti. En tietenkään sano, että Saksassa ei olisi hyvää ruokaa ja kaikenlaista mahdollista laadukasta. Nämä jotkut jutut vaan sattuvat olemaan kovia lemppareitani. Nautin toki niin monista asioista täällä Saksassa ja roudailen ystäville ja sukulaisille niitä sitten vastavuoroisesti tuliaisiksi (esim. jotain ihania teesekoituksia, saksalaisia suklaalevyjä tai vaikka saksalaista kuohujuomaa). Mutta sitten on näin päin, että sieltä kotimaasta roudataan kassi kaupalla suuhun pantavaa.

Kun olen matkustanut lasten kanssa keskenään lentäen, en toki silloin ole roudaillut kaikkea mielin määrin, mutta jotain nyt kuitenkin. Esim. 20 Kismet'tiä mahtuu hyvin mukaan. ;) (Kerran ostimme todella paljon lakritsia ja unohdimme ne kaapin perälle. Hyvä, että n. vuoden päästä löytyivät ja päätyivät toki heti suuhun asti!)

Rakastan hapankorppuja, ruisnappeja yms. Hapankorppu on juuston ja kurkun kanssa ehdottomasti iltapala numero uno! Ruisnappeja olemme antaneet myös tuliaisiksi ja ne kaivetaan aina kaapista, kun tarvitaan joku helppo alkupala. Tytär myös vetelee suuhunsa ruisnappeja tuosta noin vaan. Pitää olla välillä toppuuttelemassa! :D

(Ehkä kerran, kaksi olemme ostaneet Aura-juustoa ja tuoneet Saksaan. Nyt ihan extempore-ostos.)
Mies on ihastunut tähän kahviin! Ja koska hän on meidän huushollissa ainoa kahvinjuoja niin hän saa ihan ilolla itse päättää juomansa. En siis osaa sanoa tästä yhtään mitään tai mistä hän nämä puketit on ostanut, mutta hänelle on suun makuista. Hän joi ensi alkuun ihan mielellään paikallisista kaupoista löydettyjä kahvilaatuja, mutta nyt on parin vuoden aikana muuttunut ääni kellossa. En sitten osaa sanoa miksi. Hän on kyllä yleensäkin kovin kaikkiruokainen kahvin suhteen. Olkoot halvin mahdollinen kahvi tai joku erikoisblend, hän kyllä juo.


Näitä teepaketteja ostin tuliaisiksi! Edullinen tuliainen joka ei kassissa paljon paina! Ostin myös hunajaa ja se menee myös eräälle ystävättärelle. Ajattelin, että suomalainen hunaja voisi olla hänen mielestään erikoinen juttu. :) Ja Muumi-keksit menevät ystäväperheen muksuille.
Ja lopuksi jotain ei-syötävää eli Muumeja, Muumeja...(nämä ovat lasten ja saivat ne minun enoni perheeltä. <3)

Jos nyt pitäisi pakata kimpsut, kampsut, hammasharja, passi ja huulipuna, mutta mukaan saisi ottaa vaikkapa vain 3 'Suomi-herkkua' (enkä siis tarkoita pelkästään makeisia jne. vaan jotain mitä itse pidätte vastustamattomana herkkuna jota on pakko ottaa sinne autiolle saarelle mukaan. :D)

Mitkä ne kolme olisi?

:)
p.s. Ja suklaasuukkoja, tietty. <3 Näitäkään ei ole tullut ostettua aiemmin tai 
ehkä vain kerran. Ovat kyllä niin ihania...syntisen hyviä teen kera herkkuna. 6 kommenttia:

 1. Missä päin Saksaa asutte ja oletko kotiäiti vai työelämässä mukana? Kauanko olette asuneet siellä? (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sinulle Suvi Maarit ja kiitos kommentista. Olen kotiäitinä täällä Saksassa ja puuhaillut aina kaikenlaista ja tehnyt saksan kursseja. Ehkä vielä joku päivä olen työelämässä mukana. :) Hyvää viikonloppua sinulle.

   Poista
 2. Autiolle saarelle ottaisin mukaan Linkosuon varrasleipää, Valion, Arlan tai Porlammin mustaleima-emmentalia ja Pommacia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, ai, aika hyvät vaihtoehdot! Nam! Paksun viipaleen, jos saisi nyt mustaleimaa.. :p Pommacia mekin olemme joskus tuoneet Saksaan parisen pulloa. Hyvä vaihtoehto tarjota alkottomana versiona ja on ainakin täällä Saksassa hieman erilainen. ;)

   Poista
 3. Haastava kysymys. Mun monet herkkuni ovat kansainvälisiä, sillä kiinalaista, hampurilaisia ja sipsejä saa melkein mistäpäin maailmaa vain. Muta kun kyse on suomlaisista ruuista niin eiköhän se ole voissa paistetut muikut, Fazerin Wiener nougat sulaa ja mitäköhän keksisin kolmanneksi? Ehkä jokin hyvällä possusalaatilla päällystetty ruisleipä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muikkuja tuli maistettua Suomessa ja mielestäni edellisestä kerrasta oli vierähtänyt jo tovi. En kyllä ymmärrä miksi en syö niitä useammin, jos vain jossain niitä tulee vastaan. :D Ovat kyllä suurta herkkua. :)

   Poista