1 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
400 g tomaattimurskaa
3 1/21 dl vettä
1 tl kasvisfondia (tai 1/2 kasvisliemikuutio)
2 dl punaisia linssejä
1 tl kuivattua basilikaa
mustapippuria
Kuullota pienityt sipulit öljyssä kattilassa. Lisää raastetut porkkanat ja kuullota vielä hetki.
Huuhtele punaiset linssit kylmällä vedellä. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisfondi ja linssit. Anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää mausteet, sekoita ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile keitetyn spagetin kera.
Ja kyytipojaksi Suomesta roudattuja ruispuikuloita. ;)
Maukasta viikonloppua
Herkulliselta näyttää! Ehkäpä tulee kokeiltua täälläkin :) Kivaa viikonloppua!
VastaaPoistaKannattaa tosiaan kokeilla :) Sinnekin mukavaa sunnuntaipäivää :)
PoistaNäyttää tosi hyvältä! Tulee aivan liian harvoin tehtyä linsseistä ruokaa. Tässä oivallinen resepti! Kauniita elokuun päiviä!
VastaaPoistaKiitos sinulle ja sinnekin ihanaa elokuun loppupuolta! :)
PoistaKiva resepti! Pitäisi enemmän tehdä kasvisruokia, mutta mikä ihme siinä on, että se jauhelihapaketti tarttuu aina paljon helpommin sieltä kaupasta ostoskoriin kuin linssit?
VastaaPoistaMeillä nuo kaksi hurjapäätä takaavat sen, että jauheliharuokia on paljon. ;) Ja onhan sekin hyvää arkiruokaa. Sitten välillä muistaa linssi- ym. kasvisruoat. Minulla on myös tapana valita monesti ravintolassa kasvisruokavaihtoehto. Näin tulee syötyä enemmän kasviruokaa ja ehkä sellaista, jota en kotona sitten tekisi. :)
Poista