perjantai 16. elokuuta 2019

Maistuva linssibolognese

Tämän herkullisen arkiruoan ohjeen nappasin Liemessä -blogista. Ja voi, että olikin hyvää. Linssikeiton ja -curryn lisäksi tuli tämä bolognese sitten kolmanneksi joukkoon. Varmasti teen toistekin! Tässä netistä napattu resepti, olkaapa hyvät:



1 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
400 g tomaattimurskaa
3 1/21 dl vettä
1 tl kasvisfondia (tai 1/2 kasvisliemikuutio)
2 dl punaisia linssejä
1 tl kuivattua basilikaa
mustapippuria

Kuullota pienityt sipulit öljyssä kattilassa. Lisää raastetut porkkanat ja kuullota vielä hetki.
Huuhtele punaiset linssit kylmällä vedellä. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisfondi ja linssit. Anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää mausteet, sekoita ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile keitetyn spagetin kera.






Ja kyytipojaksi Suomesta roudattuja ruispuikuloita. ;)











Maukasta viikonloppua 

6 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää! Ehkäpä tulee kokeiltua täälläkin :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan kokeilla :) Sinnekin mukavaa sunnuntaipäivää :)

      Poista
  2. Näyttää tosi hyvältä! Tulee aivan liian harvoin tehtyä linsseistä ruokaa. Tässä oivallinen resepti! Kauniita elokuun päiviä!

    VastaaPoista
  3. Kiva resepti! Pitäisi enemmän tehdä kasvisruokia, mutta mikä ihme siinä on, että se jauhelihapaketti tarttuu aina paljon helpommin sieltä kaupasta ostoskoriin kuin linssit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä nuo kaksi hurjapäätä takaavat sen, että jauheliharuokia on paljon. ;) Ja onhan sekin hyvää arkiruokaa. Sitten välillä muistaa linssi- ym. kasvisruoat. Minulla on myös tapana valita monesti ravintolassa kasvisruokavaihtoehto. Näin tulee syötyä enemmän kasviruokaa ja ehkä sellaista, jota en kotona sitten tekisi. :)

      Poista