sunnuntai 25. elokuuta 2019

Ihana mascarponejuustokakku marjoilla











Ja tätä ihanaista, samettista kakkua oli viikonloppuna! 
Valmistin kakun jo edellisenä päivänä ja tekeytyi juuri 
sopivasti reilussa vuorokaudessa. Mascarponessa on 
kyllä hyvä maku ja tämä resepti on luvattoman iisi. ;)


Inspiksen kakkuun sain täältä, Dr. Oetkeriltä (KLIK!)


175 g digestivekeksejä
75 g voisulaa

3 liivatettta
2 dl kuohukermaa
1,5 tl vaniljasokeria
500 g mascarponea
2 dl tomusokeria


Murskaa keksit ja sulata voi.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Kaada keksiseos irtopohjavuokaan 
(halk. 20-25 cm)
(Pohjalla voi olla pala leivinpaperia)
Taputtele tasaisesti, mutta älä liian tiiviiksi 
tai pohjasta tulee turhan kova.
Vatkaa kerma.
Vatkaa sähkövatkaimella mascarpone ja sokerit keskenään.
Kiehauta pieni vesitilkka.
Puristele liivatteista ylimääräinen vesi 
ja lisää kuumaan veteen ja sekoita.
Anna hetki jäähtyä.
Lisää liivateseos ohuena nauhana mascarponeseoksen joukkoon, 
koko ajan hyvin sekoittaen.
Lisää kerma joukkoon käännellen.
Kaada täyte pohjan päälle 
ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 h.


Ja sitten nautiskelemaan! 


6 kommenttia:

  1. Nam! Varmasti hyvää!
    Hyvää sunnuntai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää ja niin helppo tehdäkin vielä. :) Juustokakut ovat lasten suosikkeja ja tulee siksi tehtyä aika usein. :) Lämpimät sunnuntaiterkut!

      Poista
  2. Mums, mikä kakku! Mascarpone on ihana raaka-aine juustokakuissa ja mousseissa.
    Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa ❤️

    VastaaPoista
  3. On kyllä kaunis kakku ja herkullisen näköinen. Vesi tulee kielelle, kun katselee. Mascarbone on ihana tuote sopii moneen asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mascarpone on ihan monipuolinen ja kyllä niin samettisen maukasta. :)

      Poista