tiistai 27. elokuuta 2019

Nutella-tiikerikakku

Tällaista kakkua tällä kertaa! Inspiksen kakun leipomiseen sain jääkaapissa lojuvasta hasselpähkinälevitteestä... Ennen kesälomaa koululla oli luokan yhteinen aamupala. Jokaisella oli yksi asia mikä piti tuoda mukanaan aamiaisbuffaan. Nutella it is ja sitä sitten ostimme pari pienehköä purkkia. Meidän muksut tykkäävät Nutellasta (eikö kaikki muksut? ;)), mutta eihän meillä sitä usein ole. Ei tartu kaupassa käteen, kun en minä suomalaisena ole siihen tottunut /oppinut. Mutta ruokaa ei laiteta hukkaan ja Nutellahan sopii enemmän kuin hyvin leivontaanhan! Ja tästä tulikin todella makoisa ja vähintään yhtä hyvä kuin 'tavistiikerikakusta'. :)







150 g voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl Nutellaa
1 rkl kaakaojauhetta


Vatkaa pehmoinen voi ja sokeri yhteen vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen puolikkaaseen Nutella sekä kaakaojauho. 
Voitele ja korppujauhoja rengasvuoka ja paista 175 asteessa n. 50 min uunin alaosassa. Kokeile kakun kypsyyttää vaikkapa coctailtikulla, kun tikkuun ei tartu taikinaa 
on kakku kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. 











Mascarponekakku oli toissa viikonloppuna herkkuna vieraille, kun 
tämä tiikeri tuli leivottua loppuviikosta. Kun edelliset kakut loppuu, 
tietty leivotaan heti uutta tilalle! ;)

Maukasta alkavaa viikkoa!


Edit Voi hitsit, unohdin kokonaan lisätä reseptiin suklaanapit! Olin saanut kaverilta puolikkaan pussin ja mietin, että minne voisin niitä laittaa. Työnsin suklaanapit taikinaan ja antoivat lisäsuklaisuutta vaikka eihän sitä toki olisi tarvittu... ;)

4 kommenttia:

  1. Oi tää onkin hyvä mihin voisin upottaa vanhenemassa olevaa suklaapurnukkaa. Poika tykkää nykyään kuivakakuista kovin. Ja äidillehän ne on aina maistunut, hih!

    Mukavaa viikkoa!

    https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että kakku lähtee kokeiluun. :) Vaikka tiikerikakku onkin kakkujen klassikkoja niin oli tämäkin kyllä tosi maukas ja Nutella toki on lasten suuri suosikki. ;) Mukavaa viikkoa sinnekin!

      Poista
  2. Varmasti tuo Nutella antoi kakulle kivan, uudenlaisen maun!

    VastaaPoista