tiistai 16. maaliskuuta 2021

Sitruunadonitsit (minikokoiset!)

 


















(Hmmmm... Tekisinkö näitä myös pääsiäisenä?)


Viime talvena ostettu donitsipelti tuli nyt toista kertaa käyttöön. Edellisellä eli ensimmäisellä kerralla valmistui suklaakuorrutteisia uunidonitseja ja tällä kertaa ihania sitruunan makuisia! 

(Linkki ohjeeseen, KLIK!)

Ostan silloin tällöin elintarvikeväripakkauksen jossa on pienissä pusseissa eri värejä. Ja miten sattuikaan, että viimeinen jäljellä oleva oli keltainen. :)

Nämä uunidonitsit ovat kyllä herkku numero uno ja valmistuvat nopeasti. Näitä olisi voinut pakastaakin (ennen kuorrutusta), mutta kuorrutusta tuli niin runsaasti, että sitä piti tuhlata mahdollisimman paljon. :) Mutta kyllä niitä upposikin lasten suihin aika vikkelää vauhtia...

Jos ja kun pienet lasten synttärit voi kesällä järjestää niin uunidonitsit eri värisin kuorruittein ja hauskoine strösseleineen olisi aika hyvä tarjottava. 

Ohje löytyi täältä, KLIK! (Myllyn Paras)




50 g voita
1 sitruuna
noin ½ dl maitoa
½ tl ruokasoodaa
3 dl (puolikarkeita) vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa

Kuorrute
½ dl sitruunamehua
½ dl vettä
50 g voita
noin 8 ½ dl tomusokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
nonparelleja, strösseleitä tmv.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Nosta sivuun muun valmistuksen ajaksi. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu (noin 1 dl). Mittaa sitruunamehun joukkoon maitoa niin, että saat yhteensä 1 ½ dl nestettä. Sekoita nesteiden joukkoon vielä ruokasooda. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe sekä suola. Lisää joukkoon kananmunat, nesteet sekä sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Pursota tai lusikoi taikina öljytyn donitsipellin koloihin. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä pellillä hetki ja kumoa ne alustalle. Jos donitsipellillä on vain kuusi donitsikoloa, valmista silloin kaksi pellillistä peräjälkeen. Muista rasvata vuoka hyvin.

Valmista kuorrute mittaamalla kattilaan sitruunamehu, vesi ja voi. Kuumenna niin, että voi sulaa. Lisää tomusokeri joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrute kulhoon ja upota jäähtyneiden donitsien toinen puoli kuorrutteeseen ja nosta donitsit ritilälle tai leivinpaperin päälle. Ripottele mahdollisimman nopeasti nonparelleja tai muita koristeita kuorrutteen päälle.


------------------------------------------------------


Koska oma peltini on pienille donitseille, nostin paistolämpötilaa 200 asteeseen ja paistoin 6 min. Kypsän donitsin tuntee, kun painaa donitsin pintaa ja jos pinta nousee heti eikä jää kuoppaa, on donitsi kypsä. Annoin jäähtyä n. 5 min. ennen irroittamista. 











4 kommenttia:

  1. Oi että! Ihania olisivat niin pääsiäiseksi kuin vapuksikin. Ja silloinkin voisi olla eri värisiä.
    Tuollainen pelti pitäisi kyllä hankkia.
    Aurinkoista torstaita ☀️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin donitsipellin netin kautta, koska meillä päin ei ole erikoisliikettä jossa myytäisiin leivonta- tai ruoanlaittovälineitä. Tämän pellin pystyy ohjeen mukaan pesemään jopa tiskikoneessa (pesin kyllä käsin, koska nopea homma), joten oli 19 € arvoinen. 😀 Samalla merkillä myös isoja sekä keskikokoisia donitsipeltejä. Ja sinähän sen sanoit!! Vapuksi pitää ehdottomasti leipoa värikkäitä donitseja. 😍🍩

      Poista
  2. Tein myös uunidonitseja eka kertaa ja yllätyin kuinka hyviä ja myös helppotekoisia ne olivat. Eivät hävinneet kaupan vastaaville. Itse pidän kanelisokerikuorrutteesta kovin mutta saas nähdä kun teen suklaisia vievätkö voiton. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsit, kanelikuorrutteiset donitsit kuulostavat myös hyvältä! :) :) Ja nämä ovat kyllä helppotekoisia. Ja nopeasti saa herkut pöytään. :) Mukavaa lauantai-iltaa sinulle.

      Poista