sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Lohipiirakka lehtitaikinaan

 














En muista mistä sain idean valmistaa lohipiirakkaa, 
mutta olin niin innoissani, että lähdin siltä istumalta 
Lidliin ja illallisen raaka-aineita ostamaan.
Ruoanlaitossa voi mennä fiiliksen mukaan!



Lehti- voitaikinaa

Täyte:
keitettyä tummaa riisiä (keitin n. 1,5 dl)
n. 400 g lohta (paistoin uunissa n. 25 min./200 asteessa)
paljon ruohosipulia
yrttituorejuustoa 
puolikas purkki ranskankermaa


Murustelin lohen ja sekoitin täytteen ainekset sekaisin. 
Mausteeksi, pippuria, suolaa, sitruunapippuria ja tilliä.

Kananmunalla voitelu ja paistetaan 200 asteessa, n. 30 min.



Ja vaikka vähän salaattia väriä antamaan. 



Löysin postauksen luonnokset-kansiosta joten päätin julkaista tämän 
nyt sunnuntain ratoksi. Tätä voisi olla myös vappupiknikillä mukana. :)

6 kommenttia:

  1. Ajattelin tehdä mm. tätä lohipiirakkaa vappubrunssille ja lisäksi minidonitseja ja suklaatorttua makeaksi tarjottavaksi. Kokeilin minidonitseja pääsiäiseksi ja hyviä olivat! On kiva lukea blogiasi! Hyvää kevättä!




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että kokeilit minidonitseja! Ne ovat kyllä tosi herkullisia. :) Vappu kolkuttelee jo nurkan takana (miten tämä kevät on edennyt jo näin pitkälle...vasta oli ystävänpäivä...) ja voi ruveta suunnittelemaan vappuherkkuja. Mukavaa kevättä sinullekin! ❤

      Poista
  2. Tätä lohipiirakkaa aion tehdä vappubrunssille ja makeaksi suklaapiirakkaa ja minidonitseja. Kiitos kivasta blogista ja -ruokaohjeista! Hyvää kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin näköjään tullut tuplana, ei haittaa! :) Kiitos kommentistasi. :)

      Poista
  3. Tämähän vaikuttaa todella herkulliselta 🤍 Menee ehdotomasti meillä kokeiluun! Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua vaikkapa vappua ajatellen! :) ❤ Tosi kiva kuulla, että aiot kokeilla. Mukavaa kevättä! :)

      Poista