keskiviikko 2. helmikuuta 2022

Aamiainen oman perheen kesken



















Tämä kuva ei ole tältä aamulta vaan viime sunnuntailta. Arkiaamuisin lapset syövät jotain aika nopeasti vaatteisiin pukeutumisen ja repun laittamisen lomassa. (Pyydän kyllä joka ilta, että laittaisivat sen repun valmiiksi, mutta voitte arvata kuunteleeko 12-vuotiaat äitiään...). Joskus aamupöppörössä maistuu äidin keittämä kaurapuuro tai sitten omin kätösin voideltu paahtoleipä. Kouluun ottavat yleensä hyvin pienet eväät, joka on yleensä omenaviipaleita, kaupan vohveleita (esim. Lidlistä!), banaani, Actimel-jogurtti tai marjoja. (Koulussa on myös kioski joka on auki välitunnilla ja josta voi ostaa alle eurolla juustosämpylän tai pillimehun.)

Sunnuntaina oli mukavasti aikaa istua pöydän ääressä pitkään, ei ollut hoppu kouluun, ei töihin eikä oltu sovittu aamuksi mitään menoa. Lapset piipahtivat nopeasti lähileipomossa ja muut tarjottavat nostettiin jääkaapista esille. Reilun aamiaisen jälkeen jaksaa ulkoilla eikä nälkä kurni vatsassa ihan äkkiä. 


Sanoin miehelle, että kutsuisimme joku sunnuntai ystäviä aamupalalle. Kaikki voisi laittaa valmiiksi jo lauantai-iltana eikä aamuksi jäisi kuin tuoreiden leipien haku ja kahvin keittäminen. :)


Mukavaa keskiviikkoa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti