lauantai 5. helmikuuta 2022

Runebergin torttuja, nam!












Olen varmasti satakolme kertaa jo kertonut, mutta sanotaan taas kerran, että Runebergin tortut ovat mieheni ultimate favourite leivos. Ja hänen puolestaan näitä voisi leipoa vaikka joka viikko. Minä ja tytär tykkäämme myös kovasti, mutta nuoriherra ei välitä, koska hän ei ole yhtään hillojen ystävä. :) Ja vaikka hillosilmän voisi hyvin kaapia vaikkapa äidin suuhun, ei, hän ei vaan välitä. Mutta meille kolmelle jää sitten vähän enemmän. ;) (Pakkasessa on jäätelöä, ei tarvitse jäädä ilman jälkiruokaa. ;))

Meillä on kiva pieni retki tiedossa viikonloppuna, yövymme pienessä kylpylähotellissa ja aiomme vaan rentoutua sekä syödä hyvin. Testit käydään tottakai tekemässä sitä ennen! :)

Mukavaa viikonloppua sekä tietysti herkullista Runebergin päivää!



Valion ohje, KLIK!


100 g voita
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelijauhetta
½ dl pipari- tai keksimuruja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl kardemummaa
¾ dl kermaa


Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten. 

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen. 

Annostele reilu puolet taikinasta voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin. Laita 1/2 tl vadelmamarmeladia pienellä lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikina päälle. 

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.

Meidän torttujen sisään ei tullut marmeladia, ainoastaan päälle enkä myöskään kostuttanut torttuja mitenkään. Tällä kertaa näin! (Marmeladina käytin sileää, siemenetöntä vadelmahilloa.)




P.s. Sain äidiltäni viime vuonna lahjaksi Iloleipuri-merkkisen vuoan joka on tarkoitettu Runebergin torttujen leipomiseen tai muihin korkeisiin leivonnaisiin. Vuoka oli todella hyvä ja tortut irtosivat hienosti. Yleensä olen käyttänyt Arabian Paratiisi-sarjan kahvikuppeja vuokina. :) Hyvin onnistui kyllä niissäkin!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti