maanantai 13. kesäkuuta 2022

Kinkkusarvet







Aurinkoisena ja lämpimänä kesäpäivänä soitetaan kaverille ja ehdotetaan piknikkiä 
puistossa tai rannalla. Eväskoriin pakataan jotain helposti syötävää herkkua. 
Kinkkusarvet sopivat sekasyöjälle ja kasvisvaihtoehdon sisällä voisi 
olla tomaattia sekä mozzarellaa. Ja ei kun kori käteen ja viltti kainaloon!

(Nämä on myös helppo pakata aamulla kouluun tai töihin evääksi. :) )













2,5 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 tl sokeria
0,75 tl suolaa
1 kananmunan valkuainen
n. 6 dl jauhoja (käytin vehnäjauhoja + täysjyvävehnäjauhoja)
100 g leivontamargariinia tai pehmeää voita (käytin juoksevaa margariinia)

Täyte
yrttituorejuustoa
kinkkusuikaleita

Pinnalle
1 kananmunan keltuainen + 1 tl vettä
Unikonsiemeniä


Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen. 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin maito kulhoon ja lisää sokeri ja suola.

Lisää pieneen määrään jauhoja kuivahiiva ja lisää se maidon joukkoon ja sekoita. Lisää sitten suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa kädellä. Lisää valkuainen taikinaan, säästä keltuainen voiteluun. 
Lisää jauhoja ja jatka vaivaamista.

Lisää rasva, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja. Valmis taikina on pehmeää ja kimmoisaa, eikä tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
********
Jaa taikina kahteen osaan ja tee taikinasta pallo, ja kauli se pyöreäksi levyksi. Käytä tarvittessa hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin eikä pöytään.

Jaa levy 8 sektoriin. Levitä sektoreiden päälle tuorejuustoa ja kinkkua. 
Kääri sektorit kinkkusarviksi. Muotoile niistä hieman kaarevia ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. 

Tee toinen satsi.

Anna sarvien kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Voitele sarvet juuri ennen uuniin laittamista: Sekoita keskenään kananmunan keltuainen ja 1 tl vettä. Voitele sarvet seoksella. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
Paista keskitasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes kinkkusarvet ovat saaneet väriä.




 

3 kommenttia: