maanantai 27. kesäkuuta 2022

Herreninsel & Herrenchiemsee-palatsi

Kesälomat ovat alkaneet ja parin koronavuoden jälkeen ihmiset matkustavat jälleen enemmän. Ehkä siellä ruudun toisella puolella on matkailijoita jotka ovat suuntaamassa Saksaan lomailemaan. Alla olevat kuvat ovat Baijerista, Chiemsee-järveltä jossa sijaitsee saari nimeltään Herreninsel. (Herren= miesten, Insel = saari). Saari on tunnettu Ludwid II rakennuttamasta upeasta palatsista jonne voi tehdä opastettuja kiertokävelyitä. "Baijerin Versailles" on suurenmoinen! Ja ympäristö kaunis ja vehreä. Me vierailimme paikassa keväällä. Nyt kesällä kukkien väriloistoa ja varmasti myös paljon turistejakin. :) Mutta retkikohteena voi suositella lämpimästi.

Chiemsee-järvi on Baijerin suurin järvi ja koko Saksan kolmanneksi suurin. Järven saariin lukeutuvat Herreninsel, Fraueninsel, Krautinsel ja Schalch.

Ei muuta kuin veneretkeä buukkamaan (saarille pääsee usemmasta paikasta!). Ja koska itse palatsissa ei saanut valokuvata, kuvat ovat vain ulkopuolelta. 










Kaiserschmarrn

Ihana itävaltainen jälkiruoka joka on paksua, makeaa 
pannukakkua joka on leikelty palasiksi.
Annokset ovat reiluja joten pienempinälkäiset voivat 
jakaa yhden annoksen. Minä olen herkkusuu ja 
syön itseni ähkyyn ja jokaikisen murusen. ;)







Kertokaa teidän juhannuksesta?




4 kommenttia:

  1. Moikka

    Mun nimi on Niina Niskanen ja olen englanninkielisen Pikku Naisia podcastin vetäjä ja Alcott tutkija. Olen tällä hetkellä kääntämässä podcastia suomeksi. Podcast käsittelee kirjalija Louisa May Alcottin elämää monilta eri kantilta sekä Pikku Naisia kirjoja ja siitä tehtyjä lukemattomia versioita.

    Olen tehnyt video esseen Alcottin rakkaudesta saksalaiseen kulttuuriin ja kirjallisuuteen, sekä filosofiaan ja myös siihen miten saksalainen kirjallisuus näkyy Pikku Naisissa (ja erityisesti Alcottin palvoma Goethe) Jos olet kiinnostunut aiheesta, toivotan sinut tervetulleeksi katsomaan videota ja siihen saa myös suomeksi tekstitykset ja jos tämä podcast kiinnostaa minulle voi laittaa toiveita ja jaksoehdotuksia. Aiempaa tuntemusta kirjaa tai kirjalijaa kohtaan ei edellytetä :)

    Video essee https://www.youtube.com/watch?v=OlcAPh_yWAY&ab_channel=LittleWomenChannel

    Podcast https://open.spotify.com/show/4BwjKK94f3qkt4GDdFpai0

    VastaaPoista
  2. Kiitos Niina kommentistasi ja mukavaa kesää! 🌞😊🦋

    VastaaPoista
  3. Niin ihanaa! Saksassa noita paikkoja on, kun vain tietää. Kiitos vinkistä, laitan listalle. Tänä vuonna on vielä aikomus pysyä asuntoautolla Pohjoismaissa ja suunnata Lofooteille. Mutta kyllä Saksaan taas tullaan. On jo oikein ikävä sinne, mutta tää maailmantilanne kaikkinensa ...🙄
    Juhannusjutut jo tiedätkin ☝️
    Aurinkoista tiistaita ❤️☀️🌼🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asuntovaunuilu Pohjoismaissa ja mm. Lofooteilla kuulostaa kyllä todella hienolta kokemukselta sekin. Tulette Saksaan sitten vaikka ensi vuonna. 😊🌞 Aurinkoisin terkuin!!

      Poista