-

-

maanantai 22. toukokuuta 2017

Synttärisuunnittelua osa I

Lasten syntymäpäiväjuhliin on vielä aikaa, mutta olen jo alkanut tekemään suunnitelmia sekä jo ostanut tarvikkeita juhlia varten. Tänä vuonna meillä on Pokemon-teema joka tulee näkymään kutsukorteissa sekä kakussa ja muffineissa. En tarkoituksella lähtenyt tilaamaan tai etsimään kauppojen valikoimista kertisastioita ko. kuvilla vaan ostin kirkkaanpunaiset sekä kirkkaansiniset paperilautaset ja -mukit. Hauskoja pillejä ja pari kirkkaankeltaista kertispöytäliinaa sekä hauskoja mustavalkoisia muffinikuppeja ostin myös. Tiedän, että internetin ihmeellisestä maailmasta (tässä tapauksessa Amazon.de) olisin löytänyt myös Pokemonkuppeja, mutta nyt mennään näin! Lasten juhlissa MINUN mielestäni kuuluu olla väriä ja jotain hauskaa ja nyt sitä sitten löytyy rutkasti! :)

Kakkusuunnitelma sekä kuppikakkuideat ovat jo korvan takana ja ideat muhivat päässäni koko ajan. Suolaiseksi syötäväksi aion ostaa kaupan valmiita minikokoisia pakastepizzoja, viime vuonna väkersin n. 70 minipizzaa omin pikkukätösin ja olihan se sellaista askartelua. Tänä vuonna marketti saa hoitaa pizzan leipomisen...en kyllä harmikseni saa niitä valmiiksi paistettuina...

En tiedä mikä tilanne ja mielipide Suomessa on pikkulahjojen suhteen eli niiden jotka annetaan vieraille kotiinlähdön koittaessa, mutta täällä Saksassa niitä jaellaan ja mekin olemme niin aina tehneet. Jokainen saa tehdä omat valinnat ja niin kuten parhaaksi näkee. Omat juhlathan ne on. ;) Meidän tarjoilut ovat suurimmaksi osin aina itsetehtyjä joten se, että vieraiden lahjoihin pistetään pari euroa ei ole 'budjetista' pois. Eräänä vuonna vieraat saivat lahjaksi merirosvopenaalit (olivat hybertarjouksessa 1€/kpl). Ne olivat hieno löytö, merirosvosynttärit kun oli kerran kyseessä! ;) Yhtenä vuotena askartelin helpolla ohjeella taikasauvoja, tyttövieraat olivat innoissaan. (Mitäköhän oli poikavieraille...hmmmm...)

Pidän juhlien järjemisestä ja kaikesta näpertämisestä niin tämä on vain mukavaa puuhaa. Tulkoon sitten 5 tai 15 lapsivierasta, niin se askartelu (tarkoittaa tässä tapauksessa vähän kaikkea näperämistä) ennen juhlia on sen väärti.

 4-vuotis juhlat...


...tässä kuvassa juhlitaan 2-vuotiaita...
sekä 3-vuotis kemut!


Ihana joskus katsella vanhoja kuvia, fiilistellä ja ihmetellä kasvavia lapsia ja muuttuvia asioita. 
Jotenkin sitä kaipaa sitä vauva- ja taaperoaikaa niin kovasti, mutta TOISAALTA ei yhtään! :D Onhan se niin valtavan helppoa jo! Ruosta tai huoneiden siivouksesta saattaa tulla kärhämää, mutta muuten ovat hyvin reippaita ja osaavat vaikka mitä! 


Mukavaa maanantaita...

onko juhlia tiedossa??8 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia lasten synttäreiltä!
  Teema juhlia on ihana järjestää. Voi niitä aikoja!😊
  Kyllä meilläkin oli aina tapana antaa pikku pussukat muistoksi synttäreiltä.

  Meillä itsellä ei ole tänä vuonna suuria juhlia, mutta yhdet ylppärit ja kahdet valmistujais juhlat on tiedossa.
  Mukavaa illan jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että on juhlia tiedossa! 😊 Saa nauttia juhlatunnelmasta ja tietysti herkuistakin.. 😉

  VastaaPoista
 3. Hei, anteeksi että kysyn tätä kautta mutta olemme tulossa helatorstaina autolla Saksaan ja kiinnostaisi tietää onko siellä kaupat ym kiinni ko.päivänä? Kiitos jo etukäteen t.Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ritva! Yleisesti sunnuntaisin kaupat ovat kiinni, samoin pyhäpäivisin. Saksassa kirkolliset juhlapyhät tärkeitä. Toivottavasti pääsette muuten nauttimaan reissusta ja kesäsää antaa parastaan reissaajille. :)

   Poista
 4. Kivoja synttärikuvia. Lasten synttäreitä on niin paljon järjestetty, mutta aikaa siitä jo on. Kiva niitä oli tehdä.
  Huomenna menemme valmistujaisiin ja viikon kuluttua ylioppilasjuhliin.
  Hyvää viikonloppua! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Mukavia valmistujais ja yo-juhlia Teille 😊 Terkkuja aurinkoisesta Münchenistä.... 😎

  VastaaPoista
 6. Kivoja muistoja <3 Kyllähän meillä on juhlaa kesällä :) 45 vuotis hääpäivä, kolmet 8 vuotis synttärit ja kesäjuhlat samana päivänä :) <3 Kesäjuhlat joka kesäiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlia on aina niin mukava järjestää, iloinen mieli, herkut ja kaikki lähimmäiset siinä ympärillä. Mikä sen mukavampaa :) Ja juhlat tosiaan ovat aina hienoja muistoja joita muistella.

   Poista