-

-

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Pöytä katettuna vieraille
Riviera Maisonin leipäkori on tosi kiva laittaa pöytään, 
kun haluaa hieman juhlavamman kattauksen. 
Ostin tämän muutama vuosi sitten. Ruokakaupasta ostetuissa tulppaaneissa on kaunis, syvä violetti sävy.Pientä alkupalaa.
Nyt varmaan blogini lukijat saavat kuvan, että meillä lappaa vieraita ovista ja ikkunoista ihan koko ajan. Saranat ovat varmaan ihan äärirajoilla. ;) Mutta ei se valitettavasi niin mene. Meillä käy kyllä ja on aina käynyt, varsin usein vieraita. Tykkäämme kutsua ihmisiä meille viettämään aikaa ja grillailemaan tai mitä nyt vain. Lasten syntymäkään ei hidastanut vieraiden kutsumista, ei niitä ystäviä pidä perheen perustamisen jälkeenkään unohtaa. Täällä Saksassa on jo monia sydänystäviä ja sitten on niitä uusia tuttavuuksia kuten nämä vieraat keitä varten pöytä oli tällä kertaa katettu. Mutta kyllä viihdymme ihan nelistäänkin ;) ja niinhän se kuuluukin mennä. Myös lapsille on hyvä opettaa vieraanvaraisuutta ja sellaista, että meille voi aina tuoda ne kaverit. Jos me vanhemmat kutsumme ystäviämme, ovat lasten ystävät aina meille lämpimästi tervetulleita jne. 

---------------------------------------------

Kun odotamme vieraita tai pidämme vaikka lasten kemut katan pöydän aina edellisenä päivänä. Otan kaikki tarjoiluastiat esille, ottimet, lautaset, lusikat ja pannunaluset yms. Etsin kivat servietit kaapin uumenista ja valitsen juomalasit. Otan myös viinilasit esille vaikkei kaikki vieraat edes viiniä, saati mitään alkoholia joisi. Mutta ne on hyvä olla siinä lähellä ettei tarvitse ruveta vieraiden läsnäollessa kiipeilemään ylähyllyille (Meidän skumppalasit ovat niin ylhäällä hyllyllä, että en ilman jakkaraa yllä sinne :D). Meillä on vielä muutama pullo Suomesta roudattua Pommacia jota myös tarjosimme perjantain vieraillemme. Lapsivieraita varten on yleensä aina Capri Sonnea, lasten ykköslempparijuoma. ;)

----------------------------------------------

Mies joutui lähtemään töissä käymään, me lasten kanssa laiskotellaan kotosalla. Jotain pientä olen puuhastellut keittiössä, mutta aika vähän. Ihan pelkkää rentoilua ja teen juontia. Olen myös ihastellut valkoisia tulppaaneja mitkä sain vierailtamme ja syönyt suklaakonvehteja joita myös saimme. Eli aika lucky day, etten sanoisi! (Suklaata kröhöm aamupalaksi kröhöm)

Ettei mene sunnuntai ihan laiskotteluksi pitää
mennä näyttämään jossain vaiheessa nenää kodin ulkopuolellekin.
Pyöräilylenkki voisi olla kiva!


Ihanaa sunnuntaita!


6 kommenttia:

 1. Kiva kattaus ja ystäville on aina ihana laittaa herkkuja tarjolle.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä mukavaa, keksiä, että mitä nyt tällä kertaa vieraille tarjoaisi. :) Mukavaa loppuiltaa sinne!

   Poista
 2. Voih,ihanaa Pommacia! Se on niin hienoa juomaa, että sen veroista saa etsiä, minulle sampanjan veroista, mutta 0 %:ista. Ymmärsivätkö vieraat arvostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pommac on kyllä juhlava, maukas juoma. Ja vieraatkin näyttivät pitävän. :) Sitä pitää ostaa aina muutama pullo tuliaisiksi.

   Poista
 3. Kaunis kattaus!
  Minäkin valmistelen aina etukäteen tarjoilut ja kattaukset. Ehtii sitten paremmin seurustelemaan vieraiden kanssa, kun ei tarvii kokoajan hääriä keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Jää enemmän aikaa siihen mukavaan seurusteluun ja yhdessäoloon :)

   Poista