lauantai 30. marraskuuta 2019

Pikkujouluttaa

Meillä on tänäkin vuonna kivan naisporukan kanssa pikkujoulut. (Lähes kaikki luonani glögillä olleet ovat tulossa myös.) Tai minä olen tietty ainut joka kutsuu meidän illanistujaisia pikkujouluiksi, heh. Kuitenkin, joulu ja ystävien kanssa hauskan illan viettäminen on meillä mielessä.

Aloitamme pikkujouluttelut aika myöhään koska osa juhliin osallistujista on tietysti töissä päiväseltään tai kotona lasten kanssa. En ole yleensä mikään kummoinen yökyöpeli, mutta pikkujouluja varten pitää jaksaa olla virkeänä. Pitää myös olla syömättä pari päivää ennen juhlia, että jaksaa sitten buffetpöydän ääressä...Tänä vuonna emme siis tapaa ravintolassa vaan erään rouvan kodissa jossa on tilava olohuone-ruokailutila. Jokainen tuo jotain mukanaan. Illan emännälle pitää toki viedä myös jotakin. Kiitokseksi siitä, että saamme viettää juhlia juuri hänen luonaan, hänen kauniissa kodissa.

Mutta mutta, mitä tekisin, mitä leipoisin, tai paistaisin? Vaihtoehtoja on aivan liikaa ja vino pino joululehtiä herkullisine resepteineen ei auta kyllä yhtään tässä asiassa. Niitä kaikkia herkkukuvia katsellessa tulee vain valitsemisen vaikeus. Minulla on vielä suomalaista torttuhilloa, että voisin kyllä paistaa tähtitorttuja? Toinen mikä tuli mieleeni oli korvapuustit. Eivät siis ole mitenkään jouluista (eikä siis ruoan/leivonnaisen tarvitse ollakaan!) syötävää, mutta aina niin herkullisia ja voisi tuoda kivan, suomalaisen lisän juhlapöytään.

Mietin vielä hetken ja katselen lehdet läpi vielä kerran. :) Olisihan se kiva kokeilla jotain uutta, eikö?


Onko pikkujouluja tiedossa?
Ja huomenna se kuukausi vaihtuu....







Adventtikynttilät odottavat vielä hetken...

2 kommenttia:

  1. Suomalaisia tuoreita kardemummalle ja kanelille tuoksuvia korvapuusteja ei ainakaan kukaan voi vastustaa! Juju on nimen omaan kardemummassa voissa.

    VastaaPoista