maanantai 11. marraskuuta 2019

Viikonlopun kuulumiset ja joulutortun uudet muodot

Meillä oli oikein mukava viikonloppu herkullisine ravintolaillallisineen ja isänpäivineen. 



Luotettava ja aina niin mukava babysitterimme oli lastemme kanssa meidän ollessa miehen kanssa kahden ravintolassa. Olivat taas kerran pelailleet lautapeleillä ja lastenhoitajamme oli tuonut myös kotoaan oman pelin. Riemua oli riittänyt ja olivat toki myös herkutelleetkin ennen Nukkumatin tuloa. Lapset nimittäin nukahtavat aina salaman nopeasti, kun babysitter on laittanut heidät nukkumaan! :D Olisiko sitten osasyynä jännitys, kun ei olekaan ne tutut äiti/isä paikalla. Mutta kuitenkin, aina mennyt tosi hienosti. Silloinkin, kun lapset olivat nuorempia, vain tarhaikäisiä.

Isänpäivä meni myös mukavan rennosti. Aamulla kivuttiin hipihiljaa alakertaan isän jäädessä nukkumaan. Lapset saivat valita mitä isälle laitetaan aamupalaksi. Jogurttia, mysliä, kahvia, appelsiinimehua sekä paahtoleipää. Olisi kelvannut kyllä minullekin! ;) Aamupalan teon välissä tietysti soitto Suomen suuntaan ja onnittelut omalle isälle ja lasten parhaalle isoisälle. Lahja olikin jo Suomen päässä; isäni sai uuden pyjaman sekä herkkuja. (Kysyn lahjatoiveet tai tarpeet aina äidiltäni.) Me taas muksujen kanssa lahjoimme iskää uudella parfyymilla. Ja Suomen reissulta toimme mukanamme kivan kortin.

Sunnuntaina oli myös lasten kuskaamista harrastuksiin. Ja päätimme hyödyntää kahdestaan olon lähtemällä pitkälle kävelylenkille. Olikin ihana, aurinkoinen aamupäivä. Koska lauantaina oli paljon kurjempi keli niin reippailu raittiissa ilmassa oli oikein toivottu juttu! Vaikka meidän mielestämme oli ihanteellinen sää ulkoiluun niin muita ulkoilijoita tuli vastaan vain pieni kourallinen. En tiedä sitten mikä oli syynä. Ehkä sunnuntaisin ihmiset tykkäävät nauttia pitkästä aamupalasta ja lähtevät vasta myöhemmin iltapäivällä ulkoilemaan. (Niin ja muuten Saksassahan isänpäivä on helatorstaina.)




Yksi ärsytyksen aihe oli kyllä viikonloppuna.... Meidän keittiössä, tarkemmin ruokakomerossa alkoi yht'äkkiä haisemaan aivan järkyttävän pahalle ja kaikessa tohinassa sitten tyhjensimme hyllyt purkeista ja purnukoista. Nyt ruokapöydän pintaa ei näy ollenkaan, vain Everestin kokoinen purkkivuori. Eli tällä viikolla pitää vielä selvittää hajun syy...


Mutta kuitenkin,  
oikein mukavaa maanantaita!


p.s. Ai, niin otsikossahan lukee joulutorttu!
No tuli kokeiltua tällaista rullaa ja siitä tuli
oikein hyvä. Saksassa, kun Blätterteig eli
lehtitaikina myydään ohueksi kaulittuna rullana. Päälle luumuhilloa, rullalle ja kiepautus rinkulaksi. Kananmunalla voitelu ja 200 asteisessa uunissa n. 20 min. Jäähtyneen rullan päälle tomusokeria.




En muista missä näin vastaavanlaisen rullan ja siitä siis tämä idea sai alkunsa.








4 kommenttia:

  1. Aika veikeä tuo rullamainen torttu :) Mukavalta kuulosti teidänkin isänpäivä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rullasta oli helppo leikata palanen ja hilloa oli jokaisella puraisulla sopiva määrä :D Tämä oli niin nopea tehdä, kun täällä päin lehtitaikina myydään ohueksi suorakaiteen malliseksi levyksi kaulittuna. Siihen päälle vaan mitä itse haluaa ja uuniin. :) Mukavaa maanantai-iltaa sinne!

      Poista
  2. Olette saaneet viettää mukavan viikonlopun♥️ toki ilman tuota ruokakomeron tyhjennystä:) Meillä satoi vettä oikeastaan koko viikonlopun ja sää oli muutenkin ihan surkea. Sellainen kylmän vilakka. Tänä aamuna oli kiva herätä kun maahan oli satanut pieni lumikerros ja kaunis kuura koristi istutuksia:) Mukavaa päivää♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihanaa, että olette saaneet lunta. Tuhat kertaa mukavampi sen vesisateen jälkeen. :) Ja miten kaunis valkoinen maisema onkaan. <3 Tiistaiterkkuja! <3

      Poista