maanantai 25. marraskuuta 2019

Speltti-kaurasämpylät




Ohje Anna-lehti, KLIK!








Kun kaapissa on montaa sorttia jauhopussin jämiä, on kiva tarttua uuteen reseptiin ja taikoa jotain herkkua. Kun spelttijauhoja ei ollut enää kovinkaan paljon niin päätin käyttää ne loput ja löysin Anna-lehden sivuilta tämän reseptin. Hyvin iisiä ja, kun kuivahiivaa sekä kaurahiutaleita löytyi myös, niin homma oli aika selvä. 

Tuoreen, lämpimän sämpyn väliin ei kyllä tarvitse muuta kuin sipaisun voita tai maustamatonta tuorejuustoa (minun lempparia!) sekä monta viipaletta tuorekurkkua. Kylkeen iso teemukillinen vaikka rooibos-teetä...

Saareketta vartioiva Joulupukki oli myös menossa mukana, kuten kuvasta näkyy. ;) Vähän pää kallellaan ihmetteli minun puuhailujani. 

(Joulupukki on muistaakseni viime vuodelta, ja on kyllä hyvin symppis kaveri.)


Terkkuja sinne, 
Mitä sinun viikkoon kuuluu?


--------------------------------------------




2 ½ dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 ½ dl  kaurahiutaleita
n. 5 dl spelttijauhoja
2 rkl rypsiöljyä


Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva sekä sokeri ja anna seistä 10 min. Lisää kaurahiutaleet, suola, rypsiöljy ja 3dl spelttijauhoista, vaivaa kokoon. Kun taikina on yhtenäinen massa niin lisää loput spelttijauhot. Vaivaa kunnolla kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (lisää jauhoja jos tarve). Anna kohta lämpimässä paikassa 30 min.

Laita sämpylät lämpimään paikaan kohomaan 15-30 min. Sivelle vedellä ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15 min.


 

2 kommenttia:

  1. Tuoreet sämpylät on ihania. Just eilen tein itsekin, tosin vain itselleni kun oon tällä keto-ruokavaliolla.

    Mukavaa tiistaita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiistaiterkkuja täältä myös!❤ Uunituoreet sämpylät ovat kyllä hurjan hyviä. Nam! :)

      Poista