torstai 21. marraskuuta 2019

Torstaikakku! (banaani-suklaatiikerikakku)

Heissan ja mukavaa torstaiaamua!



Tämä kakku tuli kyllä leivottua eilen eikä tänään, kun hedelmävadilla oli pari mustan puhuvaa banskua. Mikä siinä onkin, että aina ne pari viimeistä jää lojumaan sinne vadin pohjalle. Pidän kyllä banaanista ja yleensä syön ihan sellaisenaan ellen sitten pilko kaurapuuron päälle. Toinen lapsista syö banaania vain väkipakolla :D enkä tiedä mistä tämä kammo on edes tullut. Pienempänä muksuna, kun niitä tuli syötyä harva se päivä aamu- ja välipalaksi. (Ehkä tuli sitten mitta täyteen! ;))

Puolet kakusta meni viipaleina pakkaseen ja puolet herkuteltiin ihan vain iltaruoan jälkeen. Ensi viikolla leipaisen kyllä joulutorttuja. Aion kutsua muutamia ystäviä kylään ja ajattelin tehdä myös glögiä ja ehkä jonkun jouluisen (vegaanisen?) kakun. Minulla on Suomesta roudatut luumu- ja omena-kanelimarmeladi -purkit jääkaapissa odottamassa. Mutta laitan sitten kuvia tulemaan, jos/kun ensi viikolla jotain leipaisen. :)


---------------------------------------------------


Olemme käyneet lasten kanssa lävitse heidän lauta- ja palapeli -kaappia. (Heillä on selkeästi liikaa pelejä *huoh*) Kaikki pelit joilla ei olla pelattu pitkään aikaan tai sellaiset jotka ovat ehkä pienemmille lapsille suunnattuja, ne me laitoimme pois. Vien ne varmasti kierrätyskeskukseen tmv. Löytyi toki sellaisiakin joissa ei ollut enää osia tarpeeksi jäljellä, ne menivät suoraan roskikseen/paperin keräykseen. Mutta mielestäni on sääli laittaa iso palapeli roskikseen, jos siitä uupuu vain pari palaa, mielestäni sillä voi vielä leikkiä, olkoot sitten vaikka jossain odotushuoneessa (olen nimittäin aiemmin vienyt lasten vanhoja tavaroita odotustiloihin). Se on sitten täysin eri asia, jos lautapelistä puuttuu jotain tärkeitä nappuloita, kortteja yms. Eihän se peli silloin kulje minnekään.

Pitää myös ottaa selvää lähialueiden joululahjakeräyksistä. Siihen on aina mukava ottaa osaa ja ostaa lahjoja muille. :) Olemmekin jo parin ystävän kanssa suunnitelleet yhdessä menevämme sitten joululahjaostoksille. Ensin vaan pitää ottaa asioista selvää, että mitä/missä/milloin. :)


Iloista päivää sinulle!









Ohje, KLIK!
(K-Ruoka)



200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 d lvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Banaanitaikinaan
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 rkl sitruunanmehua
1iso tai 2 pientäbanaania (2 dl soseutettuna)

Suklaataikinaan
2rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 rkl vahvaa kahvia (juomaa)


Voitele ja jauhota noin 1,8 litran kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja
leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon.

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Kuori ja
soseuta banaani. Mausta banaanisose sitruunanmehulla ja kuoriraasteella.
Lisää banaanisose isompaan taikinaan, kaakaojauhe ja kahvi toiseen.
Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan niin että pohjalle, keskelle
ja pinnalle tulee vaalea banaanitaikinakerros.

Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla runsas tunti.
Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen.










6 kommenttia:

  1. Banaani on ihanaa kakuissa joten tää ohje menee jossain vaiheessa testiin!
    Kiitos ♥

    VastaaPoista
  2. Banaani-suklaatiikerikakku kuulostaa liian hyvältä 😋Minä tein jo ekat joulutortut torstaina, kun sisareni oli miehensä kanssa kylässä. Ekat maistuvat aina parhaimmilta😋Taidan tehdä huomennakin, kun on vieraita tulossa.
    Lelujen kierrätys on hyvä asia. Meillä on lasten perheiden kanssa yhteinen kirppispöytä ja sinne olen nyt viemässä lapsenlapsen pieneksi käyneitä leluja ja hän saa sitten rahat itselleen.
    Leppoisaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne vuoden ekat tortut ovat kyllä niin herkullisia. Ja melkein suoraan uunista, että polttaa kielensä kuumaan marmeladiin. :D Eikö niin tapahdukin joka kerta. ;) On aina hyvä juttu, kun laittaa tavaroita kiertoon, olkoot sitten vaatteita, leluja tai mitä vain. Itselle tarpeettomat kiertoon, joku muu löytää niistä aarteita itselleen eikä jää turhaan kaaappeihin lojumaan. Ja pienet lapset varsinkin kasvavat kohisten, että ei kerkiä edes vaatteet kulumaan käytössä. Ovat kuin upouusia, kun seuraava saa ne itselleen käyttöön. :)

      Poista
  3. Oijoi tuo kakku on varmasti herkullista, kiitos ohjeesta menee kokeiluun:) Jospa vaikka pikkujoulupöytään yhdeksi herkuksi:)

    VastaaPoista