maanantai 23. maaliskuuta 2020

Makoisa hiekkakakku

Kun ei ole liiemmin vehnäjauhoja, etkä edellisellä kauppareissulla löytänyt kaupan hyllystä, sitten apuun tulee perunajauhot! :) Niin pehmeä kakku, aivan ihana koostumus!

Tämän kakun tekaisivat lapset kahdestaan. Ja hyvin menikin. Kaipasivat vain pientä avustusta ja äidin homma oli kakun uunista pois ottaminen. Tähän ei montaa raaka-ainetta tarvita ja maistuu varmasti päiväkahvilla kotioloissa.

Hyvää vointia sinne kaikille ruudun toiselle puolen!



(Kakun ohje, Kotikokki!)




2 dl perunajauhoja 
1 ½ dl sokeria 
200 g margariinia 
3 munaa 
1 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
2 tl vanilliinisokeria


Vatkaa perunajauhot, sokeri ja pehmeä margariini vaahdoksi. 
Lisää munat yksitellen. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. 
Kaada korppujauhotettuun rengasvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 50 min.

Koristele jäähtynyt kakku halutessasi siivilöimällä 
tomusokeria kakun pintaan.
















4 kommenttia:

  1. Hiekkakakku on meillä ollut äidilläni perinteinen kuivakakku kahvipöydässä ja myös itsekin olen reseptin saanut sekä siskoni on näitä tehnyt eri täytteillä. Itse voisin kokeilla myös gluteenittomana tätä hiekkakakkua.

    VastaaPoista
  2. Nyt kaipaa niin kovin kahviaikaan (en juo kahvia ollenkaan, mutta Coca-Cola Zeroa kyllä senkin edestä) niin kovin jotain herkkua. Tuo olisikin nopea tehdä ja siitä riittäisi moneen kahvitteluun. Koskaan en ole hiekkakakkua tehnyt, vaikka on niin perinteinen resepti. Nyt olisi korkea aika. Kivoja nämä blogit, kun täältä saa ideoita ja hyvää mieltä tällaisenakin aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kiva, kun blogeista voi löytää vaikka mitä kivaa vinkkiä ja reseptiä. :)

      Poista