perjantai 27. maaliskuuta 2020

Mukavaa viikonloppua & mustikkakiisseliä

Nyt en kirjoita mitään muuta kuin toivotan itse kullekin parhainta päivää ja hyvää viikonloppua. Tsemiä kaikille töihin, etätöihin tai kotikouluun. Uskon, että hyvin siellä menee. :)


Yksinkertaista, mutta ah, aina niin hyvää mustikkakiisseliä!



8 dl vettä
n. 1 dl sokeria
5 dl mustikoita
4 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä (sekoitetaan keskenään hyvin)

Marjat heitetään kattilaan veden ja sokerin kanssa ja kuumennetaan kiehuvaksi. Otetaan kattila pois liedeltä ja kaadetaan perunajauhoseos ohuena nauhana kiisselin joukkoon, samalla koko aika sekoittaen. Siirrä vielä kattila takaisin levylle, anna pulpahtaa kerran ja ota kattila pois liedeltä. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele päälle hieman sokeria, jotta pinnalle ei muodostu ikävää 'kuorta'.








Dr. Oetkerin vaniljakastiketta päälle 

















4 kommenttia:

  1. Minulle tuli hauskoja muistoja. Kotitaloustunnilla mustikkakiisselin teko oli koe. Ystävättäreni kanssa juonimme toisillemme todistuksiin kympin. Olimme takarivissä ja opettajalta ei rriitänyt silmää meille. Rupsimme kiikuttamaan oikein hyvin onnistuneita toinen toisemme pikkuleipäpeltejä, mustikkakiisselit tai muita tuloksia opettajan silmän alle ja kysyimme, onko tämä hyvä.Tottakai oli. Muistimme sanoa aina tekijän nimen. Mainostemppu auttoi: tuli kymppi kummallekin. Väittääkö joku, että naiset eivät ole solidaarisia ja kykeneviä tiimityöhön?Kaikkea hyvää teille toiselle liikkumis- ja kontaktirajoitusviikolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, opettajaa oli varmasti hauska jekuttaa. ;) Kaikkea hyvää sinne ja mukavaa kotoilua.

      Poista
  2. Mustikkakiisseli oli isäni lempikiisseliä.

    VastaaPoista