tiistai 17. maaliskuuta 2020

Tiikerikakku

Leivoimme tyttären kanssa yhdessä mutakakun, mutta kakku jäi niin pahasti silikonivuokaan kiinni, että kakku näytti puoliksi syödyltä. :D Kakku ei tietenkään joutunut roskiin vaan lapset napsivat sitä mielellään. Mutta päätimme kuitenkin leipaista viikonlopun vieraille hieman kauniimman kakun jälkkäriksi. ;) Tiikerikakkuun löytyi helposti raaka-aineet ja se maistui kaikille. Aina varma valinta!







Kakku leivottu Myllyn Paras -ohjeella (KLIK!)



250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3½ dl (erikois)vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Raidat:
⅓ kakkutaikinaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kevytkermaa
Leivitykseen:
rasvaa
korppujauhoja


Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.


Ota 1/3-1/2 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.


Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.


Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.









Maukasta tiistaita ❤❤❤



2 kommenttia: