torstai 6. marraskuuta 2014

Broileripiirakka

Olen kauan aikaa sitten kirjoittanut broileripiirakkareseptin kukalliseen muistikirjaani. Kaikkia reseptejä kirjasta ei ole tehty kertaakaan, kun taas toiset ovat päätyneet ruokapöytään asti monta, monta kertaa. Esimerkkinä tämä hyvin helppo broileripiirakka.

Reseptejä pohjan valmistukseen on tietenkin valtavasti, mutta tätä olen käyttänyt kaikista eniten. Parasta on, kun taikina valmistuu nopeasti ja taikinan koostumuksesta tulee helposti vuokaan painelteva (esim. silikonisen nuolijan avulla).



3 dl erikoisvehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta
100 g sulaa margariinia/voita
1 kananmuna
3/4 dl kevytkermaa (käytin kermaviiliä)
(suolaa)


Erikoisvehnäjauhojen puutteessa käytin luomuvehnä ja -ruisjauhoja sekaisin. Kokeile erilaisia jauhosekoituksia, testaa mikä maistuu parhaimmalta!



Täytteitäkin voi olla jos minkälaista. :) Tällä kertaa meidän piirakkaan piiloutui;


- n. 400 g maustamatonta broilerinrintafilettä jota maustoin ennen
paistamista suolalla, currylla sekä paprikajauheella
- purkillinen maissia
- kirsikkatomaatteja sekä feta/salaattijuustokuutioita
- raejuustopurkin jämät, n. 2 dl kermaviiliä, 2 kananmunaa sekä sipulia


Paista 200 asteessa n. 30 min. Reunoista tulee mukavan rapeat ja pohja on tarpeeksi ohut, mutta maistuva. Herkullista myös jääkaappikylmänä.








Kun juustonpalaset sekä tomaatit työntää täytteen sisään ne eivät 
pääse tummumaan. Tomaateista tulee mukavan makeita ja pehmeitä 
ja eri värisillä kirsikkatomaateilla saa piirakkaan kauniin ulkonäon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti