sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Aamupalajuttua


Kuvissa on tämänpäiväinen aamupalani. Teeihminen olen, kuten olen monta kertaa maininnut ja Suomesta roudatut kaurahiutaleet käytetään viikonloppuisin puuroihin. En tiedä miksi arkiaamuina (varsinkin nykyisin) on vaikeaa tarttua puurokattilaan ja kiehauttaa porukalle kaurapuuroa aamupalaksi. Kai se on se aamutohina, kun itseltä unohtuu aamupala harmittavan monesti. Tai sitten se on vain bansku tai miniporkkanat joita napsin suuhuni ja niitä ostan usein lapsille evääksi. Lapsille, kun pitää laittaa joka aamu eväät kouluun. Kaupan valmiit miniporkkanat ja -kurkut olen havainnut hyviksi vaihtoehdoiksi. Samoin omppupalat (lapset eivät aluksi tykänneet siitä, että klo 9.45 mennessä aamulla pilkotut omppupalat olivat muuttuneet rusehtaviksi. Selitin kyllä, että eivät ole homehtuneet matkalla. ;)) ja hapankorppu. Hapankorpun päällä hiukan levitettä ja juustoviipale sekä ne kurkut/omput/porkkanat, vettä pulloon ja menoksi. (Maksullinen kouluruokailu on vasta sitten paljon myöhemmin, kuin esim. Suomen kouluissa.)

Koulun eväslaatikoista ei saa löytyä mitään makeaa. Ystävättären pojan suklaavanukkaan oli opettaja takavarikoinut ja antanut vasta koulupäivän päätyttyä. Meidän lapsilla oli kerran (1 kerran! :D) korvapuusti eväänä. Sanoin lapsille, että laittakaa käsipaperia pullan ympärille ja syökää jossain katseilta piilossa! Toki actimel-juomat joita joskus ottavat evääksi ovat myös makeita, mutta ehkä ei niin makeita kuin Paula-vanukkaat yms. Mutta onhan se tosiaan hyvä asia, että jopa koulun puolelta ollaan huolissaan lasten terveellisistä välipaloista. Kotona sitten herkuttelu on eri asia, jokainen perhe tekee kuten tykkää.

Kun vanhempani ovat tulossa tänne pyydän heitä tuomaan mm. kaurahiutalepaketteja. Täältäkin saa, mm. DM:sta, mutta eivät ole ihan samanlaisia kuin mitä olemme Suomessa tottuneet. Sitten on toki kaikki 4-viljan puurot yms. pikapuurot sun muut, että valikoimaa Suomessa kyllä on. 

Kun lapset ovat olleet koulussa yöpymässä (Lesenacht) tai jopa kerran päiväkodilla ja sitten koulun retkellä (2 yön reissu) on aamupalana ollut aina vaalea vehnäsämpy sekä paaaaljon Nutella-levitettä. :D Se on kyllä sellainen makea herkku josta täälläpäin tykätään. Vaikka muuten meilläkin kotona saa herkutella vaikkapa äidin leipomuksilla, mutta vielä ei olla lähdetty sille linjalle, että aamu aloitetaan noin makeasti. ;) Tapoja on erilaisia ja se on ihan jees!








Äitini osti kerran minulle täydennystä näihin Primavera-kulhoihin.
Taisi löytää Tori.fi kautta. Nämä ovat kauniit, kestävät ja 
sopivan kokoiset. Meiltä löytyy 2 kpl tummansinisiä ja 
2 kpl punaisia Taika-mukeja jotka anoppi osti yhtenä jouluna. 
Koziolin muovinen pikkualusta on sopiva juuri teepussille, 
pikkukeksille tai jopa pitämään ötökät poissa juomakupista.














Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa. :)


6 kommenttia:

  1. Aamupuuro tulee kyllä työpäivinä syötyä aamupalaksi se kun pitää pidempään nälän loitolla ja jos ei vaikka kerkiäkkään syömään kuin sitten joskus iltapäivällä niin ei ihan vatsa kurni:) Nutella leipiä tulee syötyä aina jos ollaan jossain reissussa vähän etelämpänä..ne on minusta niin herkkua mutta ei niitä kotona tule koskaan syötyä:) Ihania astioita♥ Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuro pitää kyllä nälän loitolla pidempään ja on terveellinen aamupala. Joku hedelmä vielä kylkeen niin se on siinä. :) Pitää ryhdistäytyä tuon arkipuuroasian kanssa. Puuro olisi niin hyvä vaihtoehto arkiaamuissa eikä vaan viikonloppuisin. :) Mukavaa viikkoa sinnekin, kaikkea hyvää syyskuuhun!!

      Poista
  2. Joskus tekee kovin mieli puuroa ja välillä taas teetä ja leipää.
    Täälläkin päiväkodissa ja eskarissa ollaan nyt tarkkana sokerin käytön suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna varmaan täytyy tehdä taas puuroa aamupalaksi; sunnuntain kunniaksi. Nyt kun vielä niitä Suomesta ostettuja hiutaleita on! :)

      Poista