lauantai 8. syyskuuta 2018

Helpot mustikkamuffinit



Teetä ja muffineja...








Resepti Kodin Kuvalehti








3½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa (unohdin!)
¼ tl suolaa
1 dl voisulaa (käytin rypsiöljyä!)
1 dl kermaa (käytin täysmaitoa)
2 kananmunaa
3 dl mustikoita (tuoreet ja pakastetut käyvät molemmat)


Kuivat ainekset sekaisin puuhaarukalla sekoittaen, lisää kerma, voi, kananmunat ja sekoita. Lopuksi mustikat ja sekoita varovaisesti ettei taikina sitkisty. Paista 200 asteessa ja kokeile kypsyyttä vaikkapa hammastikulla.

2 kommenttia:

  1. Meillä jäi mustikat noukkimatta tänä vuonna, kun olivat niin pieniä kuivuuden takia, mutta nuo olisivat taatusti hyviä😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ostanut usein näitä pakastemustikoita (ovat kanadalaisia) ja aiemmin tehnyt vain piirakoita, nyt sitten muffineja. Harmi, että tänä kesänä kuivan, hellenkesän takia ei ollut hyvä mustikkasato.

      Poista