tiistai 11. syyskuuta 2018

Mustikkavispipuuro (terkut sairastuvalta!)

En nyt voisi sanoa, että täällä kovin kummoista sairastupaa on pidelty, pikkuneiti askarrellut koko päivän ja tehnyt myös saksan läksyt (hänen luokkansa saa maanantaisin koko viikon saksan läksyt. Ahkerimmat tekevät kaikki jo maanantaina! Matikan tehtävät tulevat silloin, kun sitä on ja muista aineista harvemmin mitään läksyjä tulee. Ainakaan mitään kovin isoa.).

Eilen sain soiton koululta, että neiti oli valitellut päänsärkyä ja kävin hakemassa hänet veljineen hieman aiemmin kuin sovittua. Neiti kyllä ihan itki minut nähdessään, että oli ollut niin kova päänsärky ja valitti, että luokassa oli ollut niin kuuma. Tuli mieleen, että oliko opettaja unohtanut tuulettaa luokassa ja istuiko koko 20 hengen porukka + ope tunkkaisessa luokkahuoneessa koko päivän. Täällä Saksassa, kun ei muuta ilmanvaihtoa tunneta kuin ikkunoiden availu. Jopa lääkärit suosittelevat talvisin availemaan ikkunoita.

Kuitenkin, valitteli myös aamulla pientä päänsärkyä ja kurkkukipua. Huomenna on varmasti kunnossa menemään kouluun, kun tänäkin aamuna oli vähän niin ja näin. En halunnut tehdä asiasta sen enempää numeroa, että ollaanko kotona pikkupikkukivussa, koska nyt on liikkeellä niin paljon kaikkea vatsataudeista angiinaan. Meidän osoitteeseen ei tarvita mitään ylimääräisiä, ei varsinkaan nyt, kun mies on viikon poissa kotoa...mutta levolla ja teen juonnilla kaikki on taas paremmin. (Neiti on vasta 'oppinut' juomaan teetä. :))




Mutta mitä sitten 'sairastuvalla' syödään? Noh, vispipuuroa a.k.a marjapuuroa elikkäs mustikkapuuroa! Voi, että olikin hyvää ja kiva oli valmistaa pitkästä aikaa. Ohje on Myllyn Paras, KLIK!



1 l vettä
4 dl mustikoita
1½ dl mannasuurimoita
½ dl sokeria
⅓ tl suolaa



Keitä mustikoita vedessä noin 5-10 min. Siivilöi halutessasi marjat 
pois ja syö ne muuten. Laita mehu takaisin kattilaan, kiehauta ja 
vispilöi joukkoon mannasuurimot ja lisää sokeri ja hiven suolaa.

Keitä puuroa välillä sekoittaen 10 min. Anna puuron jäähtyä 
kylmäksi ja vatkaa se kuohkeaksi. 
Tarjoile maidon tai mantelimaidon kanssa.
























10 kommenttia:

  1. Mustikkapuuro on herkkua ja kauniin väristä. Teen itsekkin usein. Paranemisia sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On oikein ihanaa herkkua ja varsinkin sairaalle näkyy maistuvan. :)

      Poista
  2. Paranemista neidille!❤️
    Täälläkin on nyt liikenteessä kaikenlaista pöpöä.
    Toivottavasti vältytään pöpöistä.
    Ihanan näköistä vispipuuroa. En olekkaan koskaan tehnyt mustikoista Visparia.
    Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle Sari :) yritetään pitetään lippu korkealla ja parannutaan huomiseksi. :)

      Poista
  3. Varmasti hyvää! Enpä ole mustikoista vispipuuroa tehnytkään.
    Toipumista sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle :) :) ja kannattaa kokeilla tehdä vispipuuroa myös mustikoista, meillä sattui olemaan pakkasessa sopiva määrä niin sai hyvin käytettyä tähän. :)

      Poista
  4. Toipumista sinne! Valloittavan oloinen puuro. En olekaan mustikoita älynnyt tässä yhteydessä käyttää. Pakko testata seuraavan kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle :) Ja ehdottomasti kannattaa kokeilla, jos muutenkin tykkää marjapuuroista :)

      Poista
  5. Vispipuuroa tulee tehtyä aivan liian harvoin ja mustikoista en ole koskaan kokeillut tehdä.
    Taas alkavat kaikki maailman taudit pyörimään kouluissa ja päiväkodeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aina niin harmi, että kesän päätyttyä alkaa niitä pöpöjä liikkumaan...yritetään pestä käsiä ja yskiä hihaan yms. varotoimia. :)

      Poista