perjantai 13. syyskuuta 2019

Sitruunainen porkkanakakku, vegaaninen banaanikakku & ystäviä











Hieman salaattia lounaaksi





Suomalaista rapeaa napostelevaa.





^ Kuvan alareunassa, raidallisella Origo-lautasella lepää vegaaninen banaanikakku ja 
ylempi tomusokerilla hunnutettu kakku on porkkanakakku.





Ja tähän väliin parit kakkureseptit:


Vegaaninen banaanikakku

4½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl jauhettua inkivääriä
1½ tl kanelia 
2 kypsää banaania
2½ dl kauramaitoa
1 1/4 dl margariinia 


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää banaanisoseen sekaan kauramaito sekä margariini ja kääntele tämä seos sitten kuivien aineiden joukkoon. Paista 175 C voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa noin 45 minuuttia. 


(Resepti on Täykkäri-blogista, KLIK!)



Sitruunainen porkkanakakku

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 maustemittaa jauhettua muskottia
125 g voita tai margariinia
1 ¾ dl kidesokeria
1 kananmunaa
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 sitruunan raastettu kuori (vain ohut, keltainen osa)
tomusokeria



Sekoita huoneenlämpöinen voi sekä sokeri ilmavaksi. Lisää kananmuna ja sekoita. Raasta porkkanat. Pese sitruuna, raasta kuori ja sekoita porkkanaraasteen kanssa. Lisää taikinaan.
Yhdistä kuivat aineet. Kääntele lopuksi jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 60 minuuttia.

(Reseptin löysin MTV Makuja-sivustolta, KLIK!)




On ihanaa, että on ystäviä! Ihanaa, että on aina silloin tällöin mahdollisuus kokoontua yhteen edes lounaan ajaksi tai vaikka pidemmäksi aikaa rupattelemaan. Minun ystäväpiirini koostuu niin kotona olevista pienten lasten äideistä + 70-vuotiaisiin eläkeläisdaameihin. Olen onnekseni tavannut huikeita ihmisiä näiden vuosien aikana, enkä todellakaan pidä sitä itsestään selvyytenä. Kun on paljon niitäkin päiviä, että yksinäisyys kalvaa, seinät kaatuvat päälle, Suomi-ikävä on huipussaan ja kaikki vaan menee pieleen. Mutta silloin tällöin, jos voi ottaa hiukan aikaa yhdessä kahvitteluun tai vaikka kävelylenkkiin niin onhan se ihan huisin mukavaa. Antaa energiaa ja hyvän fiiliksen loppupäivään!

Näistä kakuista jäi jonkun verran jäljelle, varsinkin tuo banskukakku oli aika iso ja tuhdin täyttävä. Mies roudasi sitten Muumi-ostoskassissa työpaikalle loput. Toivottavasti maistui. :)




Mukavaa perjantaita ja rentouttavaa viikonloppua 
itse kullekin! 

2 kommenttia:

  1. Kiva vegaaninen kakkuresepti! Vanhempi tytär on vegaani ja kananmunan korvaaminen jollakin on minusta hankalaa, mutta kai kaikkeen oppii.
    Ystävät ja ystävyyssuhteiden luominen on niin tärkeää. Ihminen on kuitenkin laumasielu, eikä kai kukaan viihdy aina yksin. Ihanaa, että olet saanut ystäviä paljon ja laidasta laitaan. Itsestäkin se paljon riippuu, miten ystäviä saa. Pitää olla aktiivinen.
    Perjantai-iltana mekin sitten olemme Travemuendessä 😄Kesäloma koittaa vihdoin 😄Iloisia syyspäivä sinne❤️Ps. Tosin sääennusteita kun on katsonut, taitaa siellä olla vielä ihan suomalainen kesä😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaanikakkureseptiä kannattaakin sitten kokeilla. Ja loput kauramaidot voi käyttää vaikka lettutaikinaan. :) Tervetuloa Saksaan ja mukavaa lomailua teille. :) Viikonloppuna oli kaunis syksysää täällä meillä, mutta maanantai alkoi ainakin vesisateella. Toivotaan teille mukavia reissupäiviä auringonpaisteessa. 🌞

      Poista