sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Mitä ostaisi Saksasta tuliaisiksi?

Aiemmin kirjoittelin siitä, että mitä roudailin Suomesta kesällä mukanani tuli mieleen asia sitten toisinpäin: mitä veisin/vien Saksasta Suomeen. Nämä ovat tietysti 100 % makuasioita ja riippuu varmasti, että missäpäin Saksaa lomailee/asuu, mutta kirjoitanpa ylös jotain mitä itse roudaan Suomeen ja varsinkin mitä suomalaiset ystävät sekä sukulaiset ovat ostaneet.


 • Kahvia! Moni meidän tuttava on tykästynyt täkäläiseen kahvilaatuun ja vaihtoehtoja löytyy paljon ja lemppari jokaiselle. Koska itse en ole kahvinjuoja lainkaan, en osaa sen paremmin neuvoa. Mutta sen olen huomannut, että saksalainen kahvi on pop! Olkoot melkein mikä tahansa laatu mitä marketin hyllyltä löytyy, siitä ovat suomalaiset sukulaisemme tykänneet. Kahvi ei ole kyllä halvempaa kuin Suomessa, normaali 500 g paketti voi olla helposti vitosen luokkaa. Myös kahvikonekapselit ovat haluttua tuliaiskamaa, mutta ne taitavat olla täällä hiukan edullisempia.
 • Ferrero -tuoteperheen suklaat. Ferrero on italialainen, mutta he valmistavat suklaata mm. Saksassa. Merkiltä löytyy valtavat määrät erilaisia herkkuja, Kindereitä sun muita ja ovat lasten mieleen. Ovat myös aika edullisia tuliaisia. Heiltä löytyy sellaisia herkkuja joita en ole Suomessa tavannut. Ja Ferrero Rocher -kohvehdit ovat ihan liian hyviä. (Saksasta löytyy miljoona muutakin laadukasta merkkiä. Nyt mainitsin vain tämän yhden, joka on lasten lemppari.)
 • Nutella ei ole Suomessa mielestäni samanlainen hitti kuin täällä, jossa se kuuluu tärkeänä osana aamupalakulttuuria. Iso purkki Nutellaa voisi olla hyvä tuliainen nuorelle herkkusuulle tai leipurillekin.
 • Keksit ja snäksit ehdottomasti! Niin paljon sellaisia tuotteita joihin en ole Suomessa asuessa törmännyt. Tai vaikkapa jumbokokoiset bretzelit tai maapähkinänaksut. Ja näitä viimeisiä olen maistanut Saksassa ekan kerran. 
 • Saksalainen kuohujuoma (Sekt) on oluen ohella tietysti ihan must-tuliainen! Getränkehausista/Getränkemarktista tai isommasta marketista saa jo monenlaisia. Jos ostaa edellä mainitusta liikkeestä saat vielä kauniissa lahjapaketissa halutessasi. (Juomakaupoissa monesti kaikkea muutakin herkkua myynnissä, eli hyvä tuliaisten ostopaikka.) Ja näitä juomakauppoja löytyy pienemmistäkin kaupungeista.
 • Luonnonkosmetiikka! Esim. saksalainen Lavera on täällä paljon edullisempi. Ja toki on muutenkin hyvä tuotemerkki, hinnasta viis. Näitä luonnonkosmetiikkamerkkejäkin alkaa olemaan todella paljon ja paikallisissa Drogeriemarkt:ssa on hyvät valikoimat. Olen vienyt myös Suomeen allergiselle ihmiselle kosmetiikkaa, koska täällä hajusteeton/väriaineeton/yms. tuote on laadukasta, mutta kukkaroystävällistä. Ja jotkut apteekin tuotteet ovat edullisempia. Toki näissä pitää olla satavarma merkistä yms., ettätulee hankittua se oikea.

Tässä muutamia nyt mitä tuli mieleeni. Sellaisia asioita joita olen vienyt perheelle ja tutuille Suomeen joko pyydettyinä tai sitten mitä olen itse keksinyt viedä. Ja tosiaan esim. suklaat, herkut ja oluet ovat olleet niitä ostetuimpia tuliaisia, kun meidän vieraamme Suomesta ovat hankkineet tuliaisia. Niin ja nyt joulun lähestyessä Saksasta voisi viedä Suomeen ihania koristeita tai esim. erilaisia joulukalentereita lapsille.


Mukavaa sunnuntaita sinne.
Meidän muksut ovat harkoissa ja 
päiväruoka on jo tuloillaan. 
Niin harmaa päivä, että kuluu varmasti
pitkälti sisätiloissa. :)

6 kommenttia:

 1. Joulukoristeita Saksasta löytyy tosiaan kasapäin, joka makuun ja kaikki joulutorit pullollaan. Serkkuni ihastui Erzgebirgeläisiin joulukaariin (Schwibbogen), joita näki lähes kaikilla ikkunoilla. Aidot Erzgebirge - vuoristossa tehdyt ovat kalliita, mutta halpoja jäljennöksiäkin löytyy erikoistarjouksena eri kokoisena, että mahtuvat matkalaukkuunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovatkin hyvin kauniita koristeita! Joulukoristeet ovat kyllä hyvä tuliainen, kun tyyli erilainen kuin Suomessa. Ei tule sitten jokaisessa joulukodissa vastaan samanalaista. ;) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Kivoja vinkkejä, mä oon esimerkiksi brezleihin tutustunut vasta Lidlin myötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidlissä on kyllä vaikka mitä herkkuja. Jo silloin, kun vuonna 2002 Lidl tuli Suomeen niin muistan ekaa kertaa käydessäni ajatelleeni, että kaupasta löytyy vaikka mitä kivaa. :D

   Poista
 3. Minun tuomisistani löytyikin juuri noita joulukoristeita ja -kalentereita 🤣Mutta, kun asuntoautolla liikkuu, voi tuoda myös olutta ja makkaroita 🤣(poika tilasi synttäreilleen). Hintaero oluessa on valtava. Täällä paistaa aurinko,joten aurinkoista päivää sinnekin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olut on kyllä täällä halpaa ja toki laatuja on vaikka minkälaisia. :D Saa kyllä oluenjuojalle hyvät tuliaiset. :) Nauttikaa kauniista auringonpaisteesta,🌞🌞 täällä tänäänkin kovin harmaata. 🌧

   Poista