lauantai 23. marraskuuta 2019

Kannattipa taas ostaa!

Nyt kyllä ottaa kuulaan ja pahasti. 


En ole enää nykyisin todellakaan mikään 'himoshoppailija' kuin ehkä olen ollut nuorempana (ja tyhmempänä...). Ostan tarpeeseen ja ostan sitä mistä pidän, muodista viis. Sellaista mitä oikeasti tarvitsen ja sen hintaista, että se hintalappu ei hirvitä. Olen valmis maksamaan joistakin asioista enemmän kuin toisista, olkoot sitten kyse mistä tahansa juustoista sukkahousuihin....

Yhtenä esimerkkinä voisin sanoa sukat. Niinkin tavallinen asia, arkipäiväinen kapistus kuin nilkkasukat. Joku voisi ajatella, että nyt se kyllä sekoilee omiaan. Mutta olen oikeasti tullut siihen tulokseen, että halpoja sukkia ei kannata ostaa. Ei oikeasti. Enkä siis puhu mistään Prada-silkkisukista :D, kyllä te ymmärrätte. Olen nimittäin saanut joululahjaksi nyt useampana vuotena (hyvän kokoinen paketti lähettää Suomesta) nilkkasukkia jotka ovat olleet jotain 'vähän parempaa merkkiä'. Ja voi pojat, ei tarvitse niitä markan sukkia tonkia sukkalaatikosta ollenkaan. Minulla oli ihan hirveän monta vuotta Marimekon mustat Unikko-kuviolliset sukat eivätkä ne menneet miksikään. Samaan aikaan roskiin oli lentänyt varmaan jo kymmeniä halvempia...Ihan tosi juttu, ei ole mikään Marimekko-mainos, heh!

Mutta asia mikä ottaa tällä hetkellä päähän on minun edulliset tekonahkakenkäni jotka ostin nyt syksyllä. Ihmettelin muutaman päivän ajan kipeytyneitä kantapäitä ja jalkoja ylipäänsä. Tuli sitten tutkittua kengät perinpohjin. Pohjallinen oli vääntynyt ja kulunut, kengän sisäpohja oli kulunut ja kangas myös. Kengät olivat aivan järkyttävän näköiset sisältä. En edes varmasti osaisi kuvailla miltä ne näyttävät. Asia mikä tässä harmittaa on se, että miksi menin ostamaan ne? Minulla on esim. monta vuotta vanhat Adidaksen tennarit jotka eivät ole mennneet miksikään ja sitten yhdet mustat nahkanilkkurit näyttävät kuin uusilta. 5 cm tolppakorolla on niin hyvä kävellä, ei liian korkeat, eikä myöskään matalat. Ja niistä kengistä en maksanut edes kuin ehkä viitisen kymppiä, olivat hyvässä alennuksessa. Ja kyseessä oli joku ihan hyvä brändi. Parit vanhat nahkasaapikkaat ovat jo monta vuotta vanhoja myös. Niitä on välillä roudattu suutarille korkolapun vaihtoon tai olen pyytänyt miestä lankkaamaan tmv.

Mutta miksi ihmeessä hairahduin ja menin ostamaan. Kun kunnollisia, vanhoja, hyvin pidettyjä oli kaapissa jo valmiina. Ja nopeasti ostetut ja todella halvat kengät eivät yleensä tiedä mitään hyvää...

Ja tosiaan en ole merkkiuskollinen, enkä kaupoissa katso ensimmäiseksi niitä tyyriimpiä tuotteita. Kun näkisitte vaatekaappini tai kenkävalikoimani niin se on hyvin maltillinen. En sano, etteikö minultakin vaatetta löydy vaikka koko kaupungin tarpeisiin ;), mutta tarkoitan sitä, että nykyään en enää haluaisi ostaa mitään turhaa. En mitään sellaista joka joutaa hetken päästä roskikseen tai ei tulisi muuten käyttöä.




Nyt vähän tällaista negatiivista jupinaa,
mutta välillä pitää purkaa tuntojaan!
:D

Nyt palaan parempien, VANHOJEN
kenkieni luo ja haen kohta muksut kotiin!
Mukavaa loppuiltaa sinne ❤❤❤



P.s. Enkä muuta kuvitusta keksinyt kuin nämä kengät jotka eivät ota pattiin... ;)



4 kommenttia:

  1. Elämä on! Välillä sattuu hairahduksia. Ei sille mitään voi. Yleensä vähän kalliimpi kestää paremmin. Mutta joskus hinta- ja laatusuhde korreloivat niinkin, että hinta on edullinen ja silti tavara kestää. Silloin kyllä aina kiukuttaa, kun joku lähes uusi on jo heitettävä huonokuntoisena pois.
    Mukavaa lauantai-iltaa ❤️
    Ps. Poikkesin uudelleen kurkkaamaan kakun ohjetta, kun ainekset löytyvät kotoa. Ja täällä olikin uusi postaus ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein heti tulla purkamaan ärsytystä :D kun huomasin kenkien kunnon! Ottaa kyllä välillä päähän tällaiset tapaukset. Vaikka ei olekaan kyse elämää suuremmasta. Oikein mukavaa loppuiltaa sinnekin :) ❤

      Poista
  2. Voi mikä harmitus! Mä ymmärrän sua niin hyvin. Mäkin yritän välttää halpojen tavaroiden ostamista, kun siinä helposti käy juuri noin. Aina välillä sitä kuitenkin hairahtaa, jos tuote näyttää kivalta ja on halpa. Ehkä me vielä joskus opitaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nyt ei voi muuta kuin oppia tästä virheestä. :) Ei muuta voi. Miten sitä joskus hairahtuukaan...Nyt ei tarvitse mennä kyllä kenkäkaupoille vähään aikaan, heh. :D Mukavaa sunnuntaita!

      Poista