lauantai 16. marraskuuta 2019

Synttäriaamupala

Me olemme heränneet tänään aikaisin reippaina ja nälkäisinä, kuola suupielistä valuen. Meidät oli nimittäin kutsuttu ystävämme synttäriaamiaiselle ja se jos mikä saa meidät kyllä liikkelle varhain aamulla. ;) Olimme ostaneet komean, tuuhean orkidean sekä lahjakortin erääseen ravintolaan mikä on ystävämme yksi lempparipaikoista. Ajattelimme sen olevan oiva lahja, kun ei aina keksi mitään aineellistakaan lahjaa. Jos tiedän 99% varmasti synttärisankarin toiveet ja mielenkiinnon kohteet niin silloin ostamme monesti jotain tavaralahjoja, mutta muuten mennään lahjakorteilla, kukilla ja suklailla.

Ja saimme kyllä vatsat täyteen ja vyöryimme takaisin kotiin. Oikeasti ei tarvitse syödä tänään mitään muuta...En edes mielestäni ottanut hirveän paljon, mutta kuitenkin niin paljon enemmän kuin tavisaamupalalla kotona. Silloin nappaa nopeasti vain jogurtin tai pienen kulhollisen puuroa tai mysliä. Ei meillä paistettua pekonia ja kymmenen eri hedelmän salaatteja ole arkisin. ;) Synttäriaamiainen on kyllä mainio idea. Saa mukavan alun päivään, saa herkutella ja jutustella ystävien kanssa ja juhlistaa rauhallisesti kahvikupposten äärellä. Lapsetkin voivat olla mukana eikä tarvitse miettiä nukkumaanmenoja tai babysittereitä yms. Niin hyvä idis kaiken kaikkiaan!

Kohta kauppaan ja illan sekä huomisen ruokatarvikkeita ostamaan. Sunnuntaisin, kun ei ole kaupat auki niin pitää aina muistaa se, ettei olla nyt Suomessa. ;) Toki emme me sitä enää unohda, mutta alkuaikoina saattoi olla enemmän totuttelua siihen, että makkarapakettia ei voi hakeakaan lähi-Lidlistä sunnuntaina. Huoltikselta saa jotakin ja joskus ollaan jouduttu turvautumaan heidän valikoimaan. Kyllä sieltä maitopurkin ja margariinpaketin löytää, hyvällä säkällä jotain leikkelettäkin. ;)



Oikein mukavaa lauantaita!
Meillä lisääntyy joulufiilis
pikkuhiljaa. Vielä jokaisessa huoneessa ei ole
koristeita, mutta ehkä lastenhuoneeseen
voisi laittaa jo jotain. Lasten iloksi.
Tänään kyllä avaamme glögipullon
vuoden harmaimman päivän kunniaksi.
;)

















6 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat! Onpas kivoja tuollaiset synttäriaamiaiset! On kyllä ihana kun voi jo pikku hiljaa alkaa joulua laittelemaan. Minä jo ensimmäisiä joulukoristeita kaivoin esiin:) Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤❤ On kyllä kiva aloittaa pikku hiljaa joulufiilistelyt. Kerkiää sitten oikein kunnolla. ;) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  2. Minulle puolestani ei tule joulufiilistä, kun isojen pelargoniapuskien kukat kattoterssilla näkyvät kivasti olohuoneen ikkunoista. Hämmästykseni oli suuri, kun siirsin vanhan rahapuun sisälle, niin se rupesi tekemään nuppuja. Taitaa tulla rahakas joulu, jos se rupeaa kukkimaan. En tarvitse joulukuusta kukkimaan, kuten suomalaisessa joululaulussa sanotaan.

    Suomalaisista on outoa, että 83 miljoonaa ihmistä psyy hengissä vaikka ruokakauppa on yöllä ja sunnuntaina kiinni. Viettävätkö suomalaiset joulunsakin niissä kauniisti koristelluissa kulutustemppeleissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauppojen aukiolo sunnuntaisin on varmasti tottumiskysymys. Kun ovat olleet vuosia auki myös sunnuntaisin niin ihmiset pitävät sitä hyvin kätevänä. Mene ja tiedä...varmasti on niin paljon huonoja ja hyviä puolia. Ja Suomessa reilulla 5 miljoonalla se oma kanta asiaan. Niin kuin Saksassa yli 80 miljoonalla. :D Hyvin olemme tottuneet siihen, että sunnuntaisin ei maitokaupan ovet aukea. Jos lauantaina olisimme unohtaneet käydä ruokakaupassa niin aina voi hakea vaikka pizzat. Hätä ei ole tämän näköinen. :) Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  3. Kiva idea tuo synttäriaamupala!
    Sinulle on haaste blogissani.
    Mukavaa uutta viikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ja samoin sinne! Pitääpä käydä heti kurkkaamassa haaste! 💖🌞

      Poista