torstai 14. marraskuuta 2019

Puuttuvan vihkon metsästäjä

Koulutarvikkeita saa olla kyllä ostamassa usein. Tuntuu, että joka viikko uupuu jotain tärkeää. Mutta ymmärtäähän sen toki, että mustekynät tarvitsevat mustepatruunoita ja matikan tunnille uusia vihkoja. Varsinkin pojan tyyli on joskus sellainen, että yhdellä sivulla saattaa olla pari hassua tehtävää. Noh, mitä pienistä, ei sitä voi kaikesta nurista. ;)

Koulun alettua silloin 5 vuotta sitten koin ehkä enemmän stressiä koulutarvikehankinnoista. Ei se vieläkään mitään erityistä herkkua ole, mutta tiedän jo mistä mitäkin kannattaa ostaa, niin se helpottaa ostosruljanssia hieman. On ne vakiokaupat joiden hyllyväleissä ei enää eksy sormi suuhun.

Mutta kyllä se täytyy sanoa, että onhan se hienoa, että Suomessa koulunkäynti on ilmaista ja kaikki koululaiset saavat sen saman lyijykynän ja viivoittimen yms. Kyllä minä olen kuullut ja nähnyt, että joissakin tapauksissa täällä tapahtuu ylilyöntejä (omasta mielestäni!) ja lapsille hankitaan valtavan kalliita koulutarvikkeita. Mustekyniinkin pistetään monta, monta euroa. Meidän toinen ipana hukkaa usein tavaroitaan, että mielelläni ostan vain sopuhintaista. On kyllä nyt 'isompana' hiukan ryhdistäytynyt asiassa. ;)

Ja miksikö nyt tällainenkin asia tuli mieleeni: ollessani ruokakaupassa pikaisesti muksujen kanssa kumpikin avasi suunsa ja ilmoitti sitä ja tätä puuttuvan koulurepusta. Eli ihan hyvä, että tulivat mukaani, koska muuten asia ei olisi tullut ollenkaan ilmi. Muistivat asian leipäosastolla. :D

Vanhempainvarttikin on tulossa piakkoin, pitää etsiä liput ja laput mitä ovat koulusta roudanneet. Aika usein saapuvat kotiin erinäisten tiedotteiden kanssa. Pitääkin laittaa päivämäärät kalentereihin!

Mukavaa torstai-iltaa!


8 kommenttia:

  1. Totta, ilmainen koulunkäynti on kyllä huippu juttu!

    VastaaPoista
  2. Minulla oli kolme koulukasta. Ostin kouluvuoden alussa isot niput vihkoja, koska niitä saa tavallisesti erikoistarjouksena. Kumma kyllä, lapsosille muistuu juuri kouluun lähtiessä, että tarvitsee uuden vihkon, mustepatruunoita, käsityö- tai askartelutarpeita ynnä muuta kivaa. Ykkönen oli viisas, mutta hajamielinen, hukkasi kaiken, mikä ei ollut narulla mahan ympärillä kiinni. Kummallista, että viivottimissa oli koloja, täytekynän terät vääristyneitä, matkalippu hukassa tai ykkönen väärässä bussissa. Lapseni olisivat tulleet kalliiksi veronmaksajille. Omatekoisia ovat alusta asti ja omieni kulut maksoin itse mielelläni. Jos olisin raastanut tukkaani joka asian takia, niin olisin ollut kalju. Lopussa kiitos seisoo, ja omatekoinen kävelee ovesta ulos omaan elämäänsä. Kaikkea hyvää Mama!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ovat niin erilaisia ja se on toki rikkaus. Meidänkin toisen lapsen ympärillä varmaan pitäisi olla naru jossa roikkua kaikki tarpeellinen, esim. pyörän avain. Varsinkin aamuisin tuntuu olevan kaikki välillä hukassa. ;) Lyijykyniä olen ostanu ison pakkauksen, että löytyy sitten kotoa hukkuneen tilalle heti uusi. Mutta silti saa olla usein kaikkea ostamassa. :D Mukavaa viikonloppua Katriina!

      Poista
  3. Olipa kiva juttu teidän arjesta ja koulusta :). Itselläni on jo tuo aika takana kun "lapsi" on aikuinen. Hauskaa joulunodotusaikaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Ja sinullekin oikein tunnelmallista joulun odotusta. 🎅🎄

      Poista
  4. Mielenkiintoista oli lukea teidän kouluasioista! Olen jo unohtanut omien lasten koulunkäntijutut ja mitä kaikkea niihin liittyikään. Nyt kuitenkin kun vanhin lapsenlapsi aloitti koulun, muistuivat oman pojan unohdukset ja tavaroiden hukkaamiset mieleen. Mutta uusi sukupolvi panee kai vielä paremmaksi, kun nyt koulumatkalla hukkuvat jo toppahousutkin käsineistä ja piposta puhumattakaan! Lupasin ommella housut tyttären pojan jalkaan niin, ettei niitä saa pois 🤣Järkyttävää, miten paljon tavaraa voi kadota! Onneksi jotain sentään joskus löytyykin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kuulostaa hyvältä idealta! :D Kyllä lasten touhuissa kaikkea mahdollista tapahtuu. :D Meidän pojalta hävisi koulussa mm. kevättakki. Niin kivan näköinen tuulenpitävä takki jolle olisi ollut pitkään käyttöä...Sitä ei koskaan löytynyt. Tapahtui siis muutama vuosi sitten. :-/

      Poista