maanantai 12. lokakuuta 2020

Halloweenin muumiokeksit

 


















Halloween!


Jos tänä vuonna ei voi muuten juhlistaa turvallisesti Halloweenia niin ainakin kotona voi herkutella. :)


Olin miettinyt, että sunnuntaina leipoisimme tyttären kanssa ja halusin löytää jonkun iisin reseptin. (Poikaa ei siis leivonta kovin usein kiinnosta, tykkää kyllä joskus olla mukana. :)) K-Ruoka -sivuston vaalea pikkuleipätaikina (KLIK!) kuulosti kivalta ja tosi herkulliselta ja siitä sitten lähdettiin. Väsäsimme myös Valion ohjeella (KLIK!) pikeerin. (Ja senhän olisi voinut myös halutessaan värjätä. Mustalla pikeerillä olisi voinut pursottaa vaikkapa kissan kasvot tai lepakon siipineen pyöreän pikkuleivän päälle.)


Pieni pipariukkomuotti sopi ihan hyvin muumioksi ja silminä pienet mustat nonparellit. Pyöreällä muotilla muumiopäät ja silminä viimeiset koristesilmät mitä meidän kaapista löytyi. 


Ihan hauskat tai HURJAT pikkuleivät saimmeKIN aikaiseksi, vaikka toki itse Halloweeniin onkin vielä aikaa reilut 2 viikkoa! Mutta tuli ainakin harjoiteltua ennen varsinaista päivää. ;)






200 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta


Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty.
Kauli jauhotetulla alustalla osa taikinasta ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla pikkuleipiä ja nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Jatka näin, kunnes koko taikina on leivottu pikkuleiviksi.
Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 8-12 minuuttia uunista riippuen. Vahdi, etteivät pikkuleivät tummu liikaa. Anna pikkuleipien jäähtyä. Koristele pikkuleivät halutessasi itse tehdyllä pikeerillä tai valmiilla sokerikuorrutteella ja erilaisilla koristerakeilla.


---------------------------------------------------------


½ dl (n. 2 kpl) valkuaista
3 dl tomusokeria
1 mm ( = 1 ml) väkiviinaetikkaa tai sitruunamehua


Mittaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa muutama minuutti. Lisää loppu tomusokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri (ks. vinkki).

Jatka vatkaamista vielä 1 - 2 min.

Siirrä pikeeri pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Koristele pikkuleivät ja muut leivonnaiset. Anna kovettua.















6 kommenttia:

  1. Kauhistuttavan kivat piparit leivoitte 😄Äkkiä se halloween tulee, joten hyvä tehdä ajoissa.
    Kivaa halloweenin odotusta 🎃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) :) Kiitos sinulle! Leipominen on kivaa puuhaa muksujen kanssa. Ja Halloweenin juhlinta varsinkin heistä mukavaa. :)

      Poista
  2. Nämä tulee meidän halloweeniin mukaan! Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 🍁🎃🍁 Kiva kuulla! :) Näitä voi koristella miten vain. Taikina oli helppo tehdä ja sitä oli helppo työstää. :)

      Poista
  3. Kivat pikkuleivät, ja teen meilläkin noilla koristeluilla. Viime viikonloppuna pikkuapulaiset leipoi meillä keksejä.

    VastaaPoista