torstai 22. lokakuuta 2020

Mitä suomalaisia tuotteita voin ostaa Saksasta?

Hmmmm, siinäpä vasta kysymys! :) 

Kirjoitellaanpa hieman ylös mitä suomalaisia juttuja on tullut kauppojen hyllyillä vastaan. (Omakohtaiset kokemukseni)


 • Fazerin herkkuja! Meidän lähikaupassa on Fazerminttiä (Mutta niitä on vain muutama paketti kerrallaan hyllyssä) ja kemppariliikkeestä olen löytänyt  Mariannea. Ja ennen joulua on mainostettu parina vuonna myös Fasun liköörillä tai vodkalla (?) täytettyjä konvehteja.
 • DM:ssä on ollut nyt ehkä vuoden (?) verran Xylimax-pastilleja (vadelma ja se sininen rasia). Löytyvät alahyllyltä hieman katseilta piilossa. Käyn ostamassa harva se viikko muutaman rasian. 
 • Lidlistä löytyy heinolalaisen Pekan Leivän vakuumipakattua leipää. Tämä on oikein maistuvaa, kun käyttää paahtimen kautta. Juustoa ja kurkkua päälle, nams.
 • Rautakaupan puutarhaosastolla Fiskarsin työkalut ovat niin hienosti esillä. :D Näyttävät jotenkin superhienoilta sekä arvokkailta. 
 • Kaveri oli ostanut suomalaisen lumiharja+ jääraappa -yhdistelmän autoonsa. Olen nähnyt niitä itsekin parissa paikassa.
 • Olin pienessä sisustuskaupassa ja, kun myyjä hoksasi minun puhuvan suomea hän riensi etsimään Marimekon lautasliinapakettia ja näyttämään sitä minulle. Myyjä kertoi pitävänsä Marimekon kuoseista.
 • Icepeakin vaatteita on urheiluliikkeissä pilvin pimein ja Reiman lämpimän fleecen olen löytänyt tyttärelle, myöskin ihan kaupan rekistä. Ja merkeistä puheen ollen, kaverin lapsilla oli viime vuonna Reiman ja Icepeakin talvitakit.
 • Mölkkypelin olen nähnyt myös, olikohan se lelukaupan ikkunassa...Oli aika hauska ylläri. Meiltö löytyy peli myös, mutta se on ihan Suomesta asti tuotu. ;) Pitää kyllä ehdottomasti tutustuttaa paikalliset tähän hienoon lajiin.
 • Ai niin juomapuolikin pitää mainita! Muistan, että löysimme marketista Koskenkorva-vodkaa, siitä Absolut-vodkan välittömästä läheisyydestä. Mutta en tiedä löytyykö vielä, mutta toisaalta miksei löytyisi. (Mies tilasi netin kautta saksalaiselle kaverilleen Kyrö Distilleryn Napue ginipullon ja hän kiitteli siitä jälkeenpäin moneen kertaan. Hän on jonkun sortin gini-ekspertti. :))


Iittalan astioita olen bongannut liikkeestä joka myy monen eri merkin astioita ja ruoanlaittovälineitä, ja toki joukossa oli myös suomalaista designia. Ja isoista tavarataloista saa melkein mitä vaan, myös Muumimukeja ja Marimekkoa. Nämä kaikki edellä mainitsemani esimerkit ovat löytyneet ihan sieltä täältä. :)


Mukavaa torstai-iltaa kaikille!


7 kommenttia:

 1. Aina joskus jotain suomalaista löytyy kaupasta ulkomailla, kun hyllyjä katselee ja se on aina yhtä suuri yllätys.
  Kyrön gini onkin ilmeisesti erityisen hyvää, jos ginistä pitää. En ole kyllä itse maistanut, sillä gini ei ole minun juomani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ja joskus on myös toisinpäin: bongailen tuttuja saksalaisia tuotemerkkejä Suomessa. Juustoja tai leikkeleitä, makkaroita ym. on tullut ainakin vastaan. :) Gini ei myöskään ole minulle mitenkään tuttu, mutta tälle giniä harrastavalle saksalaismiehelle oli mieluisa juoma. :) Mukavaa viikonloppua. 🧡

   Poista
 2. Löytyy siis sieltäkin suomalaisia brändejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! :) Aika monia on tullut vastaan. Ja voi hyvinkin olla, että en vain kaikkia nyt tähän hätään muistanut. :) Mukavaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 3. Kyrön verkkokaupasta voi Saksassa tilata ginien lisäksi myös viskiä, joka Suomessa tuntuu koko ajan olevan loppuunmyyty!

  VastaaPoista