torstai 29. lokakuuta 2020

Hamstraajat liikkeellä jälleen

Olette varmasti lukeneet millainen koronatilanne on tällä hetkellä Saksassa. Ehkä olette myös huomanneet uutisissa, että ensi viikolla koko maassa otetaan käyttöön uudet rajoitukset. Ravintolat, baarit, kuntosalit yms. suljetaan kolmen viikon ajaksi (Ravintolat saavat myydä ruokaa ulos! Mikä on plussaa yrittäjien kannalta.) Koska koulut pysyvät kuitenkin auki ja mies voi käydä normaalisti töissä, meidän arkielämään tämä ei kamalasti vaikuta. Voidaan olla käymättä kuntosalilla ja lapset karatessa sen muutaman viikon ajan. Pyöräilyä ja ulkoilua ei olla kieltämässä. Ystäviäkin saa tavata, kunhan ei kutsu 30 läheisintä ystäväänsä kahville...(Puistossa kävelytreffit yhden kaverin kanssa kerrallaan voisi olla aika hyvä idea!)

Mutta nyt jos ihan rehellisesti sanon, minun mielestäni muutaman viikon semi-lockdown kuulostaa oikein hyvältä ratkaisulta. Haluan uskoa, että nämä toimenpiteet riittävät eikä tarvitse sulkea taas kouluja sekä päiväkoteja...

Mutta mitä en voi kerta kaikkiaan ymmärtää, en sitten millään, on se vastenmielinen hamstraus joka on saanut ihmiset aivan sekopäisiksi.

Jo keväällä näimme ympäri maailmaa kuvattuja videoita joissa ihmiset taistelevat suunnilleen nyrkeillä viimeisistä veskipaperipakkauksista. Siis mitä ihmettä? Vessapaperi saa ihmiset käyttäymään noin? Väkivaltaisesti toista ihmistä kohtaan...ei hyvää päivää.

Täällä meillä päin wc-paperia on löytynyt marketista, kun sen tarve on ollut. MUTTA vain niitä kalliimpia merkkejä, tai pienempiä pakkauksia (esim. niitä missä on vain 2 rullaa). Pari päivää sitten oikein huvitti kunnolla, kun alemmat hyllyt notkuivat tyhjyyttä ja näytti nopeasti katsottuna siltä, että ei ollut paketin pakettia. Mutta, kun menit itse hyllyväliin tutkailemaan asiaa perin pohjin, olihan siellä yli 3 € pakkaus kamomillalta tuoksuvaa värillistä veskipaprua. ;)

Mutta taas on kaupoista jauhot loppu, kuivahiivat myyty, mitäköhän vielä...Mitä muita näitä hittituotteita onkaan hamstraajien keskuudessa? On se kumma juttu, kun ihmiset taas alkavat ostamaan hullun lailla, kun ei niitä kauppoja ole kukaan sulkemassa! Eikä ollut ruoka loppu keväälläkään, ainoastaan kuulemma jauheliha aina silloin tällöin... Niiden ihmisten sietäisi hävetä ketkä ostavat niin paljon, yli oman tarpeen, että muille ei jää mitään. Tällaisina raskaina aikoina pitäisi vetää yhtä köyttä ja auttaa lähimmäistä. Mutta ilmesti painotus on sanalla pitäisi...Nyt tuli tähän väliin tällainen tunteenpurkaus-postaus. Toivottavasti jaksoitte lukea. ;) Mutta toivon kovasti, että nämä toimenpiteet auttavat ja käyrä saadaan taas laskuun...Ei kai tässä itse voi oikeastaan mitään muuta, kuin tehdä parhaansa ja yrittää pitää perhe terveenä.


Pysykää te myös terveenä! 💖


p.s. Käsidesipullojakin on ollut taas kaupoissa jo kauan aikaa, ja ihan normihinnoissakin. Keväällä, kun ne hinnat pompsahtivat ihan yläviistoon!

5 kommenttia:

 1. Terveiset aurinkoisesta Suomesta :) Täällä oli keväällä samanlainen hamstraus villitys, mutta nyt en ole huomannut ainakaan vielä katsotaa siirtyykö tännekin. Sunnuntaina oli vielä paikallisessa Prismassa tuorehiivaa monta laatikollista ja jauhoja montaa eri sorttia. WC paperia myös. Tärkeintä on pysyä terveenä ja suojata itsensä ja muut maskilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on, tärkeintä on suojella itseään ja muita. Koitetaan vielä jaksaa tässä korona-arjessa. Tsempataan muita ja huolehditaan läheisistä. :) 🧡🎃

   Poista
 2. Teilläpäin asuu varmaan enemmä ihmisiä eivätkä kauppojen logistiikka ehdi kuskata tarpeeksi nopeasti täydennystä. Millään kaupalla ei ole omaa varastoa. Meilläpäin ei ole näköjään puutetta ja kilpaileva kauppoja vierekkäin.
  Epäilen, että muutkin ihmiset käyttävät vessapaperia myös edullisina nenäliinoina ja talouspaperina. Kun kolme lastani oli piniä, niin minullakin oli suuri vessapaperikulutus. Nyt 20 rullan pakkaus kestää pitkän tovin. Saan apteekista käydessäni paketin paperinenäliinoja aina käydessäni, ja minun kulutukseni on pinetä.
  Kuivahiivaa ostin kesällä varastoon ja se säilyy ainakin vuoden, kunleivon harvoin pullaa enkä koskaan leipää tai pizzanpohjia. (Juu, on elämää ilman pullaakin! Selkä ei kestä kauan seisomista.)Jauhojakin ostin kesällä pari kiloa varastoon. Ei kannata enempää, kun ne pitää säilyttää ilmatiiviisti tuppereissa tai vakuumissa. Kaupasta saa ilmaiseksi kylkiäisenä jauhokoisia.
  Käsidesiä en tarvitse, mutta Sagrotania on aina varastossa. Apteekista saan joskus desinfiointiliinan kylkiäisinä, muuten käytän kaupan käsidesiä. Kotiin tullessa riittää saippuapesu kuten aina, nyt vain pesen pitempään.
  Ihmisillä on erilaiset tavat ja tottumukset ruokatottumuksia myöten ja eri perhetilanteet.
  Nuoret ihmiset ovat alati riiulla ja kai se nyt kiukuttaa, että nyt se on hankalaa.Eivät ne nuoret miehet ja naiset Saksasta lopu, on heitä vielä koronan jälkeenkin.
  Täkäläisille tekee kipeää, että karnevaalisesonki menee pilalle. Se on pitempi ja tärkeämpi kuin halloween, ja alkaa 11.11. Missä ne karnevaalibalettien tytöt ja maallikkoesiintyjät nyt esiintyvät, kun ei voi edes harjoitella? Olen tunnustuksellinen moderaatti karnevalisti vaikka joku minulle nostelee nenäänä.
  Kivaa torstaita koko perheellesi, nauti syksystä ja lue Rainer Maria Rilken runo "Syyspäivä".

  VastaaPoista
 3. Kiitos sinulle Katriina pitkästä kommentista. Koitetaan pysyä terveenä ja jaksaa vielä tässä korona-arjessa. Hyvää syksyn jatkoa sinulle! 😊🧡🎃

  VastaaPoista
 4. Minä en myöskään ymmärrä tuota hamstrausta. Ehkä se luo joillekin turvallisuudentunteen, kun on paljon vessapaperia kotona.
  Suomessa on pysytty vielä maltillisissa korona-lukemissa,toivottavasti jatkossakin. Pysytään terveinä ❤️

  VastaaPoista