Tähän ohjeeseen törmäsin somessa ja sitä oli
tietenkin leivottava ystävänpäiväksi. Tämä oli parasta porkkanakakkua
mitä olen koskaan tehnyt! Onneksi sunnuntaina oli tiedossa pidempi
lenkki, koska tätä tuli santsattua toinenkin pala sunnuntain aamiaispöydässä...
Alkuperäinen ohje on ruotsinkielinen ja löydetty
täältä (Fredriks Fika), KLIK! Ja alla oma suomennos ja versio. :)
3 kananmunaa
300 g raastettua porkkanaa
100 g hasselpähkinämurskaa tai hasselpähkinäjauhoja (itse käytin mantelijauhoja!)
1 dl raakaruokosokeria
3 dl vehnäjauhooja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 mm nelikkaa
1 tl suolaa
2,5 dl ruokaöljyä
Kuorrutus
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g tuorejuustoa
1 sitruunan kuori (käytin appelsiinin kuorta)
3 dl tomusokeria
Vatkaa kananmunat sekä sokeri.
Sekoita porkkanaraasteeseen raakaruokosokeri sekä hasselpähkinämurska (tai sen mantelijauhon).
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola sekä mausteet.
Lisää porkkanaseos kananmunavaahtoon ja siivilöi joukkoon kuivat ainekset.
Lisää öljy ja sekoita.
Paista 175 asteessa n. 40-45 minuter. Ja anna jäähtyä.
Vatkaa keskenään voi, tuorejuusto, kuoriraaste ja lisää tomusokeri. Ja pursota kakun päälle.
❤ Herkkuterveisin -A-
Mahtava resepti taas! Kokeilin ja oli maukas, ihan paras porkkanakakku. Kiitos, että kirjoitat 💚 hyvää kevättä💐
VastaaPoistaPaljon kiitoksia sinulle! ❤ Mukavaa kevättä sinnekin. 🌹
Poista