torstai 18. helmikuuta 2021

Maailman paras porkkanakakku

 









Tähän ohjeeseen törmäsin somessa ja sitä oli 
tietenkin leivottava ystävänpäiväksi. Tämä oli parasta porkkanakakkua 
mitä olen koskaan tehnyt! Onneksi sunnuntaina oli tiedossa pidempi 
lenkki, koska tätä tuli santsattua toinenkin pala sunnuntain aamiaispöydässä...



Alkuperäinen ohje on ruotsinkielinen ja löydetty 
täältä (Fredriks Fika), KLIK! Ja alla oma suomennos ja versio. :)




2 dl sokeria
3 kananmunaa
300 g raastettua porkkanaa
100 g hasselpähkinämurskaa tai hasselpähkinäjauhoja (itse käytin mantelijauhoja!)
1 dl raakaruokosokeria
3 dl vehnäjauhooja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 mm nelikkaa
1 tl suolaa
2,5 dl ruokaöljyä 

Kuorrutus
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g tuorejuustoa
1 sitruunan kuori (käytin appelsiinin kuorta)
3 dl tomusokeria


Laita uuni lämpimään 175 asteeseen ja voitele sekä korppujauhota vuoka.

Vatkaa kananmunat sekä sokeri.

Sekoita porkkanaraasteeseen raakaruokosokeri sekä hasselpähkinämurska (tai sen mantelijauhon).

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola sekä mausteet.

Lisää porkkanaseos kananmunavaahtoon ja siivilöi joukkoon kuivat ainekset. 

Lisää öljy ja sekoita.

Paista 175 asteessa n. 40-45 minuter. Ja anna jäähtyä.

Vatkaa keskenään voi, tuorejuusto, kuoriraaste ja lisää tomusokeri. Ja pursota kakun päälle.



❤ Herkkuterveisin -A- 




2 kommenttia:

  1. Mahtava resepti taas! Kokeilin ja oli maukas, ihan paras porkkanakakku. Kiitos, että kirjoitat 💚 hyvää kevättä💐

    VastaaPoista