maanantai 1. helmikuuta 2021

Rahkapiirakka

Hyvää helmikuun ekaa & koleat maanantaiterkut!


Nyt täytyy tunnustaa, että rahkapiirakkaa tuli leivottua ihan itsekkäistä syistä. Pidän nimittäin rahkapiirakasta todella, todella paljon. Mutta näköjään pitivät lapset sekä mieskin, piirakka ei kerinnyt vanheta jääkaapissa kovin kauaa... Maailma on pullollaan ihania, herkullisia ja kiinnostavia, uusia reseptejä, mutta monesti sitä tarttuu siihen tuttuun ja turvalliseen. Tutusta ja turvallisesta tuli mieleen Runebergin tortut! Pitääkin viimeistään perjantaina leipoa niitä, ovathan 'ruunarit' miehen ehdottomasti lempparein leivonnainen. :)


Mukavaa viikon- ja kuunalkua sinulle!




Inspiksenä Kinuskikissan resepti, KLIK!

(Meidän versio ilman persikoita ja rahkaa sekä sokeria hieman enemmän kuin alkup.)



Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

500 g rahkaa
3 munaa
1 ½ dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin muna, sitten leivinjauhe ja lopuksi vehnäjauhot delilitra kerrallaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.



























2 kommenttia:

  1. Näyttääpä niin mehevältä sinun piiraasi :) Tuli ihan pääsiäisfiilis, kun katsoin kuvia. Runebergintortut on herkkua. Pari kertaa olen jo syönyt. Vuosi sitten leivoin niitä sekä itselle, että mieheni työporukalle monta kertaa. Mukavaa helmikuun alkua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Täällä pitäisi leipoa Runebergin torttuja pääsiäisenä ja joulunakin, ovat miehen lempiherkku ja hänelle ei riittäisi, että söisi vain helmikuussa. :D Torstaina voisi leipoa tortut ja syödä sitten perjantain. Mukavaa helmikuun alkua sinnekin. <3

      Poista