perjantai 19. helmikuuta 2021

Tylsää olla kotona, mutta PYSYN kotona

Hyvää huomenta! Olette varmasti lähiaikoina huomanneet, että blogin ovat vallanneet entistäkin enemmän ruokaohjeet sekä leivonnaiset! :D Eipä täällä mitään muuta raportoitavaa edes olisi ja tykkään kyllä päivittää blogia suhteellisen usein. Meillä takamus ihan turtana kotona istumisesta, mutta me pysymme tiukasti kotona tai korkeintaan ulkoilemme lähialueilla. Näin se vain on tehtävä, ihan mukisematta.


----------------------------


Jokunen viikko sitten näin ystävän Facebookista kuinka hän oli vieraillut kivassa puistossa (Paikka ei ole kaukana, ja olemme käyneet alueella ennenkin, mutta emme ko. puistossa). Muutamissa kuvissa ei näkynyt ystäväni perhettä enempää joten sanoin miehellekin, että tuonne menemme ulkoilemaan joku viikonloppu, kun näkyy olevan hiljainen paikka. Kun se päivä koitti ja ajoimme em. puiston parkkialueelle, se oli aivan tuupaten täynnä autoja sekä ihmisiä. Meidän perässä oli tulossa vielä lisää autoja ja meitä kauhistutti koko ajatus. Mies käänsi auton äkkiä ympäri ja ajoimme kotiin. Joko ystäväni oli käynyt ulkoilemassa arkena, vaikkapa hieman kurjemmalla säällä eikä sen tähden muista ihmisistä ollut tietoakaan tai sitten hänen kuvansa saivat aikaan joukkoryntäyksen. ;) Kaikki olivat nähneet ne samat kuvat, heh.

No oikeasti eihän tässä toki mitään hauskaa ole, päinvastoin! Mutta toivottavasti ne kaikki ulkoilijat pystyivät ottamaan kuitenkin välimatkaa toisiinsa. Näin täytyy vain uskoa.

Kun taas käydessämme kiertämässä erästä pientä järveä (sekin löytyy ihan vartin ajomatkan päässä) meidän lisäksemme jos oli kolme perhettä niin hyvä on. Jopa kaartaessamme parkkialueelle huomasimme, että saisimme olla ylhäisessä yksinäisyydessä. Ja se oli kiva se! Meillä oli eväät mukana ja oikein mukava kävelyretki. Sinne pitää mennä toistekin. (Pitää muistuttaa miestä!)


-----------------------------


Läksyissä menee joka aamu aika monta tuntia, eikä se haittaa, kunhan tulevat valmiiksi sovittuna ajankohtana. Iltapäivät voi pyhittää leikille ja pelaamiselle. (Lockdownin aikana lasten peliaika on muuttunut niin, että sunnuntaisin sekä maanantaisin saavat pelata yhden tunnin. Max.! Siitä on pidetty hyvin kiinni ja lapset tietävät kyllä, että pölvästelyllä voi menettää pelipäivän.) Suoratoistopalvelujen ohjelmia sekä kaapelikanavia ovat katsoneet varmasti enemmän kuin vuosi sitten, mutta se ei haittaa pätkääkään. Kunhan ne läksyt tulee tehtyä ja joskus naamaa näytettyä ulko-oven ulkopuolella. 

Lasten hyvä kaveri on pyydellyt muksuja luokseen monet kerrat, mutta lapset ovat kiltisti selittäneet, että nyt ei vielä leikitä, pitää odottaa parempia aikoja. Olen hämmentyneen yllättynyt ja ylpeä miten hyvin lapset ovat ottaneet asian eikä ole tullut mitään vääntöjä kotona. Kyllähän 11-vuotiaat jo tietävät maailmanmenosta yllättävän paljon. 


Viikonloppuisin ulkoillaan & katsellaan leffoja yhdessä. Tänään varmasti taas uuden leffan vuoro. :)

(Kirjoitan omista suoratoistopalveluiden lemppariohjelmista vähän myöhemmin!)

Miehen ostama ystävänpäivä-orkidea <3
p.s. Olen kuukausien ajan lukenut uutisista kuinka paljon ihmiset järjestävät salaa juhlia ym. ja poliiseilla pitää kiirettä, kun käyvät lopettamassa luvattomia kokoontumisia. Niin paljon ihmisiä keitä nämä säännöt eivät ilmeisesti kosketa... :(


4 kommenttia:

 1. En tietänyt, että minun peppuni nukkuu, jos en olisi lukenut suomalaista iltapäivälehteä ja treenausvinkkejä takalistolleni. Ihmisillä on huolensa, nuorilla naisilla erilaiset kuin meikäläisillä. Meikäläinen iloitsee, että ainakin aivot ovat vielä hereillä eivätkä lahonneet näitten lockdownien aikana. Kun peppu nukkuu, niin voi sormillaan näprätä vaikka 12 vuotiaalle villapaitaa mahdollisimman vaikealla ruotsinkielisellä ohjeella.(On ruotsillakin jotakin käyttöä.) Sormenpäitten hermopäätteet ovat tunnetusti suoraan yhteydessä aivojen kuorikerrokseen vrt. braillekrijoituksen lukeminen. Kyrillisten kirjainten opettelu sujuu hitaasti, mutta taidan jättää braille-kirjaimet kokonaan opettelematta.
  En olisi koululaisena uskonut, että jaksan istua alallani enemmän kuin 45 minuuttia niin että vallan peppuni nukahtaa.
  Pirteää päivää teillekin. Aurinko paistaa eikä viime viikon pakkasesta ja lumesta ole muuta kuin muistot ja valokuvat jäljellä. Lisää Saharapölyä luvassa! Pääsiäiseen on enää 43 päivää 9 tuntia 38 minuuttia.

  VastaaPoista
 2. Pirteää viikonloppua sinullekin! Meille päin on luvattu vain auringonpaistetta, toivottavasti teille myös. 😍🌞

  VastaaPoista
 3. Meidän oma pikkukaupunkimme pääsi Suomen korona-listan ensimmäiseksi. Ei kylläkään mikään kehuskelun aihe, vaan ikävä ja pelottava. Kaikki alkoi kesäteatterin kuoron harjoituksista, joita ei olisi saanut pitää, mutta pidettiin kuitenkin. Kaksitoista osallistujaa, yksitoista sairastui. Tästä kaikki lähti leviämään kouluihin ja päiväkoteihin. Ei koske todellakaan säännöt kaikkia. Se on todella surullista. Nyt hiihtolomalla ollaan sitten kuka sairaana, kuka karanteenissa. Keskimmäinen lapsenlapsemme on karanteenissa. 4-vuotiaalle selitettiin, ettei nyt voi mennä minnekään. Hän totesi: "Koti on minulle paras paikka asua." Liikuttavaa ja kuitenkin lapsikin sen ymmärtää. Toivottavasti aikuisetkin.
  Mukavaa uutta viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että miten ikäviä uutisia. Nyt pitäisi vaan jaksaa puhaltaa yhteen hiileen eikä joidenkin pitäisi ruveta sooloilemaan... Niin ikävää kuin vain voi olla. :( Ja voi, miten pienetkin ymmärtävät miten hyvä ja turvallinen paikka koti on. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin!

   Poista