perjantai 12. helmikuuta 2021

Pajunoksat & joulutähti

 


Näissä viikon (?) vanhoissa kuvissa yhdistyy kivasti sekä joulu että pääsiäinen. ;) Valkoinen joulutähti koristaa kotia vielä ihan komeana eikä ole moksiskaan. Kun taas vierellä, korkeassa lasimaljakossa ovat muutamat pajunoksat jotka löysin ruokakaupasta. Nämä olivat kyllä tosi kiva yllätys, en muista nähneeni aiemmin pajunoksia myynnissä, siis ihan tavallisessa maitokaupassa, kukkakaupassa toki. 

Tuo miljoona vuotta sitten ystävältä saatu orkidea jaksaa aina vaan. Kun vanhat kukat kuihtuvat ja tippuvat pois ei mene kuin hujaus, kun uusissa varsissa on paljon nuppuja. Ja isoja, pullukoita nuppuja! Olen saanut kyllä monia muitakin orkideoita kukkimaan yhä uudelleen. En tiedä mikä taika minun lyhyissä nakkisormissani on, viherpeukaloa minulla ei liiemmin kuitenkaan ole. ;) 

Kastelen kaikkia kukkiani noin kerran viikossa ja omat orkideania eivät käy kylvyssä eivätkä juo hapettunutta vettä tmv. vaan ihan suoraan hanasta suoraan ruukkuun.


Pitääköhän sitä käydä jo tänään ostamassa ystävänpäiväkukka? Sunnuntaihin sitä ei voi jättää, kun kaupat ovat kiinni! :)m u k a v a a   v i i k o n l o p p u a p.s. Ja ehkä pitäisi tehdä asialle jotakin, kun uudet lehdet eli 'keikit' ovat alkaneet kasvaa kukan varteen. Minulla on pari ruukkua tyhjänä, että pitää varmasti viikonloppuna suorittaa irroitusoperaatio. :)

6 kommenttia:

 1. Noin nopeasti se aika kuluu, että ehtivät samaan kuvaan joulun ja pääsiäisen kukat ja koristeet.
  Olet taitava orkideankasvattaja! Äidilläni on myös orkidea, jonka hän on saanut kasvamaan emokukasta irrotetusta poikasesta. Minun orkideani kukkivat vaihtelevasti. Mieheni sai kerran synttärilahjaksi orkidean, joka kukki kolme vuotta yhteen pötköön.
  Oikein hyvää ystävänpäivää ja laskiaissunnuntaita teille sinne Saksaan ❤️Sain siskoltani kuvan onnenlumipallosydämestä, jossa oli saksankielinen tekst: Werfe ihn weiter an Menschen denen du Glueck und Gesundheit wuenscht! Sen haluan lähettää nyt Sinulle, mutta nyt tulee vain teksti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana ystävänpäivätoivotus! Onnen ja terveyden toivotukset sopivat parhaiten vallitsevaan tilanteeseen. ❤ Mukavaa viikonloppua ja hyvää huomista ystävänpäivää! ❤

   Poista
 2. Oletpa sinä taikuri, kun joulutähti on yhä noin komea 👍♥️ Voi kunpa onnistuisi minultakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤ Salaisuutta en osaa sanoa! Ehkä joulutähti tykännyt orkidean läheisyydestä. Mukavaa ystävänpäivää ja laskiaista! 😊❤

   Poista
 3. ❤️ Ihanaa ystävänpäivää! ❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista