tiistai 14. toukokuuta 2019

Keraaminen leipälaatikko

Meidän duo on kova syömään leipää ja meiltä löytyy usein myös suomalaista ruisleipää pakkasesta. Suomilomalla roudataan monta säk...pussia kotiin ja heitetään pakkaseen. Tai vieraiden matkalaukuista löytyy myös pussi tai pari. Reissumies on minun suuri suosikkini, ollut aina. (Tässä kohtaa pakko pitää hieman taukoa, koska aloin haaveilemaan kurkku-juusto- reissumiehestä....)

Ja aina löytyy Zwiebackia (=twice baked) edes yksi paketti. Se on kuin suomalainen korppu, mutta ei ole mielestäni ihan niin makea kuin suomalainen serkkunsa. Mutta hyvin samanlainen. :) Ne varsinkin ovat lasten herkkuja!

Ja sitten niitä leipä- yms. paketteja on ympäriinsä ja kaikki pitää muistaa myös syödäkin ennen kuin vanhenee. Siihen ratkaisuksi keksimme tyylikkään, keraamisen leipälaatikon. Leipää ostetaan kerralla vain sen verran, että mahtuu Continenta-merkkisen laatikon sisään. Kansi toimii näppärästi leikkuulautana. Mutta sen verran olen halunnut säästellä tätä kaunista kansi-astia -yhdistelmää, että en itse käytä sitä leikkuulautana. Mies kyllä käyttää. Hänen mielestään se on käyttöön tarkoitettu (on täysin oikeasssa, älkää kertoko hänelle...), eikä vaan keittiöön 'koristeeksi'.


Tämän tilasimme netistä, kun halusimme sen suurimman koon. On hyvin kaunis, eleetön ja tilava. Samaan sarjaan kuuluu jos jonkinlaisia säilytysastioita, hyvin kauniita nekin. :)Mukavaa tiistaita Sinulle, tänään ei ole ohjelmassa mitään kummempaa. Vieraiden viihdytystä toki, se on aina tärkeä 
& hauska homma se. :)6 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan kaunis leipälaatikko ja miten kätevä, kun kantta voi käyttää leikkuulautana. Ruisleipä on tosiaan niin herkkua:) Mukavaa päivää♥

  VastaaPoista
 2. Hei, nyt oli sellainen postaus, että innostuin itsekin keraamisen leipäastian tilaamaan. On kyllä kaunis ja ei niin perinteisen näköinen. Olin miehelle sanonut jo vuosia ettei moista meille tule, mutta nyt tulee! Kiitos vinkistä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Raiku! Kiva, että postaus oli hyödyksi. :D Löysitte kotiin leipälaatikon! Tämä ollut tosi hyvän kokoinen sekä muutenkin laadukas. Mukavaa loppuviikkoa! :)

   Poista
 3. Kaunis ja kätevä juttu! Leipä maistuu yleensä lapsille kovin ja tuosta on helppo ottaa itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt tulee selkeästi ostettua vähemmän leipää kerralla. Tai sitten se toinen paketti odottaa vaikka pakkasessa. Ennen tuli haalittua useampaa sorttia eikä kerinnyt kaikkea syömään, kun leipä oli jo kovaa. Eli ihan hyvä ostos. :)

   Poista