keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Päänsärky ottaa päähän

Eilen tuli hötkyiltyä joka puolella ja iltapäivällä se kostautui armottomana päänsärkynä. Olen herkkä samaan pään jomottamaan, kun unohdan syödä, juoda, unohdan tuulisella ilmalla pipon kotiin ja, joskus jopa siitä, että olen nukkunut liian kosteilla hiuksilla. Olenko sitten yliherkkis, siitä en tiedä, mutta tuo päänsärkyhomma ottaa kirjaimellisesti päähän. Menee koko päivä ihan plörinäksi. Tai tässä tapauksessa meni puolipäivää. Hyvä, että miehen työpäivä ei kestänyt myöhään vaan sain ruoanlaittajan kotiin. Mun osoite oli koko illan sohvannurkka ja kaverina viltti.

Joskus on pitkiä kausia ettei päänsärky vaivaa ollenkaan ja joskus puolikas pilleri ja pieni lepohetki auttaa. Olen aikoinani saanut lääkereseptin, mutta nykyään turvaudun vain 400 mg ibuprofeeniin tarvittaessa enkä edes ole pyytänyt reseptiä omalta Hausarztilta.

Mutta sen takia aiheesta kirjoittelin, kun halusin kysellä, että mitkä vippaskonstit teillä auttavat päänsäryn lievittämiseen? Lämmin suihku/kylpy, hieronta, iso lasillinen vettä vai mikä? Tietenkin, jos on migreenipäänsärkyä niin toki siihen ei mitkään kikkakolmoset auta vaan silloin tarvitaan lääkettä ja kunnolla lepoa. En usko, että tämä minun päänsärkyni on migreeniä. Pitäisi varmasti myös venytellä joka aamu perusteellisesti ja jaksaa päivän mittaan pitää hyvä ryhti eikä lysähtää kasaan, siitä ei tule kuin selkä ja niskat kipeäksi...ja sen jälkeen se pää.Olisin kaikista vinkkivitosista iloinen.

Lähetteen hierojalle (n. 5 x - 30 min) olen saanut Hausarztiltani parisen
kertaa, joten sekään ei olisi poissuljettua. Tässä meidän lähellä
on fysioterapeutin praktiikka, että siellä voisin kyllä ensi
viikolla piipahtaa.

Nyt vain pirteämpää loppuviikkoa ja teillekin
ruudun toiselle puolen toivotan mukavaa loppuviikkoa
sekä rauhallista keskiviikkoiltaa. :)Punaisen ja purppuran sävyjä.
Ystävältä saadut tuikkukupit sekä orkidea sattuvat sävyjen 
puolesta kivasti yhteen. Keijukainen joka koristaa orkideaa 
on myös kuin tähän asetelmaan tehty. Block-valaisimessa 
on punainen johto ja samaa punaista löytyy niin Muurlan lasimaljasta 
kuin Ikean pehmusteista. Ne ovat olleet sadetta ja tuulta 
paossa sisällä. Mutta keksinkin, että säilytän niitä tarjoiluvaunun 
takana, lähellä parvekkeen ovea. On nopea napata pyllyn alle mukaan.
:)


Huonetuoksuja ostelen aina silloin tällöin. 
Tämän loputtua voi ostaa uuden tuoksun sellaisessa pienessä pussissa. 
Valkea lasipullo on eleetön eikä tuoksukaan ole yhtään hassumpi.8 kommenttia:

 1. Päänsärky on ikävä vaiva! Joskus sen aiheuttaa ainakin itselläni jotkut ruoka aineet! Ja niskat jos kipeät! Burana veden juonti auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin totta, että jos on paikat kipeänä niin se vihloo ärsyttävästi takaraivoon ja päälakeen asti. Ja minulla on usein niskat ja hartiat ihan jumissa. Pakko käydä ihan sen takia välillä siellä kuntosalilla jumppailemassa. Vettäkin pitää muistaa päivän mittaan. Yleensä lasi löytyy keskeltä keittiöntasoa ja siitä aina muistan ottaa hörpyn. :)

   Poista
 2. Päänsärky on harmillista!
  Toivottavasti saat hieronnasta apua. Ja veden juonti varmasti auttaa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää aina muistaa tasaisin väliajoin ottaa hörppy vesilasista ja ehdottomasti hieronta tekee aina hyvää :)

   Poista
 3. Tarkista niskahartia-seutu fysioterapeutilla ja silmälasien oukea vahvuus silmälääkärillä. Meillä on sellainen “leuanvetotanko” ruuvattuna yhteen oviaukkoon - fysioterapeutin ohjeistamana roikahdan siinä aina ohikulkiessa puolisen minuuttia; tekee gutaa, vaikka niskahartiapäänsäryt ovat jo kaikonneetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa samanlaista on neuvonut suomalainen hieroja kenen luona olen käynyt vuosia ja siis edelleen Suomilomalla käyn. :) Ja neuvonut myös kuink harjanvarrella saisi myös liikkuvuutta hartioihin. Puinen harjanvarsi löytyykin. Monia pikkuvinkkejä jotka auttavat paljon. Pitää kyllä kunnostautua ja varsinkin tuon niska-hartia -alue pitäisi ottaa paremmin haltuun. Kiitos kommentista :)

   Poista
 4. Voi päänsärky! Se osaa pilata elämän ja juuri aina silloin, kun sitä vähiten odottaa. Nuorempana minulla särki usein pää. Esimerkiksi juuri matkoilla vieläkin! Opin, että laukkuakaan ei voi kantaa olkapäällä, vaan pään yli vaan, hotellin tyyny on liian korkea ja kova ja ties vaikka mitkä jutut olivat tai joskus vieläkin, sopimattomia. Särkyä kesti yleensä kolme päivää. Muistan, kun pojan yo-juhlat olivat tulossa ja valmisteluja vaikka kuinka. Sain tutulta lääkäriltä jotakin kortisonilääkettä tilapäisesti, että pääsin toimintakuntoon. Huh, lähes pökerryksissä jatkoin juhlien valmistelua.
  Lämmin suihku, hiusten föönaus ja jopa reipas imurointi (🤣 ilmeisesti se liike) ovat auttaneet ja sitten se sopiva tyyny ja ei olkalaukkua olalle. Siinäpä niitä vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olkalaukkuvinkki onkin hyvä! Minulla on tapana roudata mukanani puolta omaisuutta ja tosiaan monet laukut ovat sitten isolla hihnalla varusteltuja ja roikkuvat olkapäällä. Ihmettelen itsekin, että miksi tulee raahattua laukun pohjalla niin paljon tavaraa. Pitää vähentää ja kokeilla, että auttaisiko sellainen. Ja täytyy myös mainita, että toisinaan pään alla on sellainen tyynymytty, kun toisinaan kaksikin tyynyä. Voi olla kuules pienestä kiinni nämä päänsärkyasiat. Toki ihan diagnosoitu migreeni on toinen juttu. Kiva, kun jaoit vinkkisi! :)

   Poista