sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Maukas perunasalaatti & insalata caprese & kukkajuttuja

Meillä oli eilen kukkien istutuspäivä. Lasten ollessa syntymäpäiväjuhlilla muutaman tunnin verran, me miehen kanssa kipaisimme kukkaostoksille. Lempparikukkakaupassa on ihan laaja valikoima ja hyvät hinnat, vaikkei hirmuhirmuiso olekaan. Palvelu on aina hyvää sekä kasvit kauniita ja laadukkaita. Tällä kertaa minulla oli visiona vaan kaikkea mahdollista ja eri värejä, ja paljon! Kaupungilla näkee isoja kukkaistutuksia joissa ei ole väreillä säästelty ja se oli minullakin mielessä, että antaa palaa ja kaikki sateenkaaren värit tänne meille. :D Me nimittäin jouduimme kaivamaan kuivuneet tuijat yms. havukasvit pois isoista ruukuista, ne eivät lähteneet enää viime kesän kuivuuden jälkeen kasvamaan uudestaan. Ajattelimme, että antaa syksyn ja kevään tulla ja katsellaan rauhassa. Edellisten asukkaiden jättämät kasvit olivat todella upeita ja suuriakin. Olivat varmasti olleet iso rahallinen panostus ja meitä todella, todella harmitti, kun jouduimme kaivamaan ne pois. Meillä kävi jopa puutarhurikin katsomassa meidän kuivunutta tuijavalikoimaa, mutta tällä kertaa emme palkanneet apujoukkoja vaan hoidimme tämän itse. Ja meillä oli Suomivieraita viime viikolla niin heistä oli myös suuri, suuri apu terassihommissa. :) Heh, me ei laiteta vieraita urakoimaan vaan itse vapaaehtoisesti auttavat. ;)


-----------------------------------------------


Koska keli oli eilen hieman arveluttava emme kuitenkaan grillailleet vaan paistoin piirakan ja tein pari salaattia ja tässä kuvia niistä. Pottusalaatin kastike oli niin herkullista, aion tehdä tällä reseptillä toistekin ja sitten lisään vain hiukan lisää sinappia. Tykkään kovasti sinappisista kastikkeista ja voi vitsit tähän sopi tosi hyvin! Suosittelen perunasalaattien ystäville. :)






Perunasalaatti (K-Ruoka, KLIK!)

5-6 keitettyä perunaa
1/2 sipuli tai 2 nippusipulia (minulla oli kevätsipulia)
1-2 maustekurkkua tai pala tuoretta kurkkua (pieniä maustekurkkuja useampi)
1 pieni omena (en laittanut)
2-3 rkl kapriksia

Kastike
1 prk kermaviili
1 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
1-2 rkl sinappia
1-2 tl sokeria tai hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna



















Tänään ollaan myös laitettu terassia kesäkuntoon ja pian voisi siitäkin laittaa kuvia vinon pinon blogin puolelle. Pitääkin kuvailla joku päivä terassin väriloistoa. (Nyt hiukan satelee niin siirretään kuvausta toiseen päivään)


Mukavaa sunnuntai-iltaa
ja tsempataan Leijonat voittooooonnnnnn!!!!!



p.s. Jotkut pojan luokkakaverien vanhemmista ehdottivat yhteistä grillijuhlaa ennen kesälomille lähtöä. Juhliin on vielä aikaa, mutta saimme jo lomakkeen kotiin mikä pitää täyttää asian tiimoilta. Mm. kuinka monta nakkia aiomme syödä ja montako perheenjäsentä on osallistumassa. Uskallanko laittaa mitään määrää, jos sitten sinä päivänä onkin niin kamala nälkä, että tekisi mieli syödä kaikki ruoat näköpiiristä...heh, huono vitsi. Todella kiva, että on joku 'jäähyväisjuhla' lapsilla, monet kuitenkin lähtevät täysin eri kouluihin niin eipä sitä tulee enää törmäiltyä. Lupasin viedä sinne kakun. Minähän tykkään leipoa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti