perjantai 10. tammikuuta 2020

Ohrapuurosämpylät (eivät kauniita, mutta hyviä)

Heipä hei!

Meillä jäi viikolla ohrapuuroa kattilan pohjalle ja mitäänhän ei saa heittää biojätteeseen tietenkään joten teinpä puuronlopuista sämpylöitä. Ja nyt voin sanoa ihan suoraan valehtelematta, että olivat ekat puurosämpylät ikinä, mutta eivät viimeiset! Linkkaan ohjeen jota käytin pohjana, mutta nämä minun tekeleeni olivat kyllä hieman erilaiset, kuin ohjeessa. Eivätkä kyllä hirveän kauniitakaan. :)

Mutta kuitenkin,
ehdottomasti kannattaa hyödyntää puuron jämät!

(Jauhoton taikina -blogi, KLIK!)




OIKEIN ihanaa viikonloppua


n. 3 dl ohrapuuroa
0,5 l kädenlämpöistä vettä
pussillinen kuivahiivaa
2 rkl siirappia
suolaa maun mukaan, n. pari tl
2 rkl rypsiöljyä
vehnä- ja ruisjauhoja niin paljon,
että taikina jää hieman löysähköksi


Lisää kädenlämpöinen vesi puuron joukkoon ja sekoita.
Lisää muut aineet ja vaivaa taikina ja.
jätä kohoamaan liinan alle. Paista
sämpylöitä 200 asteisessa uunissa n. 20 min.




















6 kommenttia:

  1. Ihan sämpylähetki! Sämpylätaikinaan on helppo sujauttaa puuronloput. Olen tehnyt niitä useinkin kaurapuurosta. Herkullisilta näyttävät sämpyläsi. Minun mielestäni niissä pitää näkyä, että ne on tehty kotona käsityönä.
    Mukavaa viikonloppua teille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niin se taitaa olla, että kotitekoiset saavat näyttää hieman erilaiselta kuin ammattilaisen tekemät. ;) Mukavaa viikonloppua sinnekin! Meillä muhii uunissa kohta karjalanpaisti. :)

      Poista
  2. Ompa hyvännäköiset sämpylät! Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  3. Oi! Lämpöisiä sämpylöitä talvisäässä, mikä sen ihanampaa :). Kiitos ohjeesta, pitää kokeilla. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin sämpylä on kyllä hyvä herkku ja juurikin talvella. :) Kaikkea hyvää sinunkin perheelle. :) <3

      Poista