keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Reissuaatoksia

Näillä näkymin meillä on pientä reissua tiedossa niin pääsiäisenä kuin kesälomalla. Siis olemme tulossa Suomeen kuten joka kesä isovanhempia ja tuttuja moikkaamaan, mutta siis aikeissa on tehdä myös reissu muualle. Eikö se matkojen suunnittelu ole jo osa matkaa, tulee fiilisteltyä vaikka lähtöön olisi vielä aikaa monta kuukautta.

Kyllä täytyy sanoa, että Saksassa on se myös se hyvä puoli, että monet Keski-Euroopan maat ovat 'niin lähellä'. Toki riippuu siitä missä päin Saksaa asut, etelässä vai pohjoisessa jne. Mutta kuitenkin tuntuu, että kaikki on käden ulottuvilla.

Lueskelen usein Aldin tai Lidlin matkaesitteitä. (Niillä siis omat matkatoimistot ja voi olla että muillakin kauppaketjuilla on omansa... Pitääkin ottaa selvää.) Heillä on varsin edullisia matkoja mm. bussilla kulkien tai vain edullisia hotelliöitä jossakin päin Eurooppaa. Emme ole kyllä koskaan näiden matkatoimistojen kautta varanneet mitään, mutta uskoisin, että ovat hyvinkin suosittuja kun itse kauppaketjutkin ovat niin laajalle levinneitä.

Niin ja toki ei pidä unohtaa matkustamista Saksan rajojen sisäpuolella. Voi hyvänen aika, onhan sitä nähtävää täälläkin, niin paljon. Alpit, hiihtokeskukset, linnat ja keskiaikaiset kaupungit, pikkukylät sekä suuremmat miljoonakaupungit jne. Taidetta, historiaa, kulttuuria, urheilua, ostosmatkoja...

Mutta nyt on ihan kiva olla kotosalla! Vastahan oli joululoma. Vielä ei kroppa kaipaa lepoa tai mieli uusia ympyröitä. Toki matkojen buukkaus tulee aloiteltua hyvissä ajoin ja ehkä se fiilistely...vai mitä?P.s. Olen kuullut, että Mallorcan saarta kutsutaan leikkimielisesti Saksan 17.  osavaltioksi (Bundesland). :D Vuosittain saarelle matkustaa suuren saksalaisen kaupungin verran ihmisiä. Sitä en siis osaa sanoa, että miksi juuri tämä saari, mutta ehkä sinne on jo vuosikausia tehty paljon pakettimatkoja. Ja varmasti ei ole huono vaihtoehto yhdeksi ylimääräiseksi osavaltioksi... ;)

4 kommenttia:

 1. Matkojen suunnittelu on ihanaa :) Kyllähän se niin on, että teillä siellä Saksassakin on paljon nähtävää. Täältä pohjanmaan rannikolta kun lähtee maailmalle, niin joutuu ihan oikeasti lähteä. Enpä ole tiennyt, että Lidlillä on matkatoimisto. Jospa saksalaisten Mallorca on sama kuin Kanaria suomalaisille.
  Mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Kyllähän suomalaisillakin on ne omat lempparikohteet. :) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin Liisa :) <3

   Poista
 2. Matkan suunnittelu ja odottaminen on ainakin yhtä mukavaa kuin itse matka. Saksasta on kyllä lyhyt matka vaikka mihin maihin. Ja itse Saksassa on niin paljon nähtävää. Olemme katsoneet Ella Kannisen uutta matkasarjaa Roomalaisten jäljillä ja olemme huomanneet ajaneemme monen hienon kohteen ohi tietämättämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ohjelmalta, pystyisiköhän sitä Saksassakin katsomaan Areenan yms kautta?

   Poista